ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου- Είχαν απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ναρκωτικα

Ενώ­πιον του Πε­ντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Δω­δε­κα­νή­σου έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί η εκ­δί­κα­ση σο­βα­ρών υπο­θέ­σε­ων δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών, που είχαν προ­κα­λέ­σει αί­σθη­ση στην κοινή γνώμη.

Στο εδώ­λιο θα κα­θί­σουν συ­γκε­κρι­μέ­να μέλη σπεί­ρας αλ­λο­δα­πών που λει­τουρ­γού­σαν συ­σκευα­στή­ριο ηρω­ί­νης στην πόλη της Ρόδου.

Το πρω­τό­δι­κο δι­κα­στή­ριο έχει επι­βά­λει ποινή ισό­βιας κά­θειρ­ξης και χρη­μα­τι­κή ποινή 30.000 ευρώ σε δύο από τους 8 κα­τη­γο­ρού­με­νους στην υπό­θε­ση.

Εχουν κρι­θεί συ­γκε­κρι­μέ­να ένο­χοι για αγορά και κα­το­χή ναρ­κω­τι­κών με τις επι­βα­ρυ­ντι­κές δια­τά­ξεις του νόμου οι Α. Μ. του P., 27 ετών και A. S. του S., 28 ετών υπή­κο­οι Αλ­βα­νί­ας που κα­τα­δι­κά­στη­καν σε ισό­βια κά­θειρ­ξη αλλά και ο ομο­ε­θνής τους Α. Κ. του P., 21 ετών, που κρί­θη­κε ένο­χος για κα­το­χή μι­κρής πο­σό­τη­τας ηρω­ί­νης στον οποίο έχει επι­βλη­θεί ποινή φυ­λά­κι­σης 3 ετών και δύο μηνών.

Αθώοι κρί­θη­καν στην ίδια υπό­θε­ση οι G. M. του P., 32 ετών, Κ. Μ. του S., 34 ετών, έγκλει­στος στις φυ­λα­κές της Κω, Α. Μ. του J., 27 ετών, Α. Ζ. του C. 51 ετών και E. M. του R., κά­τοι­κος Αθη­νών.

Κατά τις έρευ­νες των αστυ­νο­μι­κών της Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών κα­τα­σχέ­θη­καν πάνω από 2,5 κιλά ηρω­ί­νης και το χρη­μα­τι­κό ποσό των 2.260 ευρώ.

Η πο­σό­τη­τα αυτή επρό­κει­το να πω­λη­θεί ένα­ντι 80.000 ευρώ πε­ρί­που σε 10.000 δό­σεις σε το­ξι­κο­μα­νείς του νη­σιού.

Τον Ια­νουά­ριο του 2012 πε­ρι­ήλ­θε στους αστυ­νο­μι­κούς η πλη­ρο­φο­ρία ότι στην οικία του S. A. στην οδό Μι­χα­ήλ Πε­τρί­δη, απο­κρύ­πτο­νται με­γά­λες πο­σό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών ου­σιών.

Το με­ση­μέ­ρι της 11ης Ια­νουα­ρί­ου 2012 με­τέ­βη στην ανω­τέ­ρω οικία ο Μ. A. και αφού πα­ρέ­μει­νε επί δέκα λεπτά σε αυτήν, απο­χώ­ρη­σε. Στη συ­νέ­χεια, τις με­σημ­βρι­νές ώρες της 13ης Ια­νουα­ρί­ου 2012 και 15 Ια­νουα­ρί­ου 2012 ει­σήλ­θαν στην οικία οι δύο αδελ­φοί και αφού πα­ρέ­μει­ναν σε αυτήν επί δέκα λεπτά πε­ρί­που, απο­χώ­ρη­σαν.

Απο­γευ­μα­τι­νές ώρες της 16ης Ια­νουα­ρί­ου 2012 ει­σήλ­θαν στην οικία αυτήν οι ίδιοι. Μετά την πά­ρο­δο μισής ώρας, ο Μ. G. του P. άνοι­ξε την πόρτα και οι αστυ­νο­μι­κοί τον ακι­νη­το­ποί­η­σαν. Ει­σερ­χό­με­νοι στο δια­μέ­ρι­σμα δια­πί­στω­σαν ότι οι ανω­τέ­ρω μαζί με τον Μ. A., προ­έ­βαι­ναν στον τε­μα­χι­σμό με­γά­λης πο­σό­τη­τας ηρω­ί­νης και στον κα­τα­με­ρι­σμό αυτής σε νάι­λον συ­σκευα­σί­ες, αφού προη­γου­μέ­νως την ζύ­γι­ζαν σε ηλε­κτρο­νι­κή ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας.

Ανευ­ρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν 67 αυ­το­σχέ­διες πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες με ηρω­ί­νη συ­νο­λι­κού μι­κτού βά­ρους 1.909 γραμ­μα­ρί­ων και πο­σό­τη­τα ηρω­ί­νης κα­τα­νε­μη­μέ­νη σε σα­κου­λά­κια βά­ρους 610 γραμ­μα­ρί­ων.

Επί­σης, βρέ­θη­καν μια ηλε­κτρο­νι­κή ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας, ένα μα­χαί­ρι, ένα ψα­λί­δι, πλή­θος νάι­λον συ­σκευα­σιών, δύο κενές αυ­το­σχέ­διες πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες, χω­ρη­τι­κό­τη­τας μισού κιλού ηρω­ί­νης εκά­στη, καθώς και έντυ­πα απο­στο­λής χρη­μά­των της εται­ρεί­ας «MONEY GRAM».

Σε έρευ­να εξάλ­λου στην οικία του Μ. G του P., στην οδό Βουλ­γα­ρο­κτό­νου, βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 800 ευρώ και δύο κι­νη­τά τη­λέ­φω­να.

Στο δω­μά­τιο του Μ. A. του P, βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε το χρη­μα­τι­κό ποσό των 1200 ευρώ και δύο κι­νη­τά τη­λέ­φω­να.

O K. A. συ­νε­λή­φθη περί ώρα 21:30 της 16ης Ια­νουα­ρί­ου 2012, έξω από την οικία του, επί της οδού Αμ­μο­χώ­στου και κα­τό­πιν έρευ­νας βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ηρω­ί­νη μι­κτού βά­ρους 13,8 γραμ­μα­ρί­ων. Επί­σης, στο τρα­πε­ζά­κι του κα­θι­στι­κού βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε ακα­τέρ­γα­στη κάν­να­βη κα­θα­ρού βά­ρους 0,6 γραμ­μα­ρί­ων και ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο.

Περί ώραν 23:00 συ­νε­λή­φθη στα Κο­σκι­νού ο Μ. Α. του J. και κα­τό­πιν έρευ­νας βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 260 ευρώ και δύο κι­νη­τά τη­λέ­φω­να.

-Το δι­κα­στή­ριο θα απα­σχο­λή­σει και υπό­θε­ση με κα­τη­γο­ρού­με­νο για αγορά και κα­το­χή με­γά­λης πο­σό­τη­τας κο­κα­ΐ­νης τον Αλ­βα­νό M. B. ή E. B. του Ι., 24 ετών, στον οποίο έχει επι­βλη­θεί πρω­το­δί­κως, ποινή κά­θειρ­ξης 13 ετών και 4 μηνών.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος συ­νε­λή­φθη την 8η Ια­νουα­ρί­ου 2012 από αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου.

Το πρω­τό­δι­κο δι­κα­στή­ριο έκρι­νε αθώ­ους τους συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νούς του V. B. του Μ., 28 ετών, υπή­κοο Αλ­βα­νί­ας, F. E. του Η., 38 ετών, υπή­κοο Αλ­βα­νί­ας και την D. A. S. αγνώ­στου πα­τρός, 22 ετών, υπή­κοο Ρου­μα­νί­ας.

Το ιστο­ρι­κό της υπό­θε­σης φέ­ρε­ται να έχει ως εξής:

Οι αστυ­νο­μι­κοί έθε­σαν υπό δια­κρι­τι­κή επι­τή­ρη­ση και ακι­νη­το­ποί­η­σαν την 6η Ια­νουα­ρί­ου 2012 και περί ώραν 20.30 τον πρώτο, που εκι­νεί­το πεζός, στη συμ­βο­λή των οδών Ιω­άν­νη Με­τα­ξά και Αρ. Βα­λα­ω­ρί­τη.

Μαζί του ήταν η τέ­ταρ­τη κα­τη­γο­ρού­με­νη, που κρα­τού­σε τα κλει­διά οι­κί­ας, επί της οδού Πα­πα­λου­κά. Ακο­λού­θη­σε έρευ­να στην οικία αυτή, και βρέ­θη­καν επι­με­λώς κρυμ­μέ­νες, εντός απορ­ρο­φη­τή­ρα, τέσ­σε­ρις αυ­το­σχέ­διες πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες με κο­κα­ΐ­νη, συ­νο­λι­κού μι­κτού βά­ρους 638,2 γραμ­μα­ρί­ων, μια ηλε­κτρο­νι­κή ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας, ένα ψα­λί­δι και μια τε­μα­χι­σμέ­νη νάι­λον συ­σκευα­σία.

Ακόμα σε συρ­τά­ρι του υπνο­δω­μα­τί­ου βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν μια κάρτα GOLD της εται­ρεί­ας τα­χυ­με­τα­φο­ράς χρη­μά­των WESTERN UNION και ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο και μια κάρτα SIM.

Ακο­λού­θη­σε έρευ­να στην οικία του δεύ­τε­ρου κα­τη­γο­ρού­με­νου, στην οδό Δηλ­μπε­ρά­κη. Εκεί βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν, το χρη­μα­τι­κό ποσό των 700 ευρώ σε χαρ­το­νο­μί­σμα­τα των 50 ευρώ και δύο κι­νη­τά τη­λέ­φω­να, ενώ σε έρευ­να στην οικία του τρί­του βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν, ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο, το χρη­μα­τι­κό ποσό των 17.500 ευρώ και ένα βι­βλιά­ριο τρά­πε­ζας.

Σύμ­φω­να με τη Δίωξη Ναρ­κω­τι­κών, οι τρεις πρώ­τοι είχαν συ­στή­σει εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, με σκοπό τη διά­πρα­ξη πε­ρισ­σό­τε­ρων κα­κουρ­γη­μά­των, που αφο­ρούν την αγο­ρα­πω­λη­σία με­γά­λων πο­σο­τή­των κο­κα­ΐ­νης. Οι δυο πρώ­τοι κα­τη­γο­ρού­με­νοι είναι εξα­δέλ­φια, ενώ ο τρί­τος έχει πα­ντρευ­τεί την αδελ­φή του δεύ­τε­ρου. Από την ακρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία δεν προ­έ­κυ­ψε ωστό­σο ότι ο δεύ­τε­ρος και ο τρί­τος είχαν εμπλο­κή στην υπό­θε­ση με την κο­κα­ΐ­νη.

Εξαι­ρε­τι­κό εν­δια­φέ­ρον πα­ρου­σιά­ζει το γε­γο­νός ότι ένας 61χρο­νος, επι­χει­ρη­μα­τί­ας, κά­τοι­κος Ρόδου, που είχε απα­σχο­λή­σει στο πα­ρελ­θόν τις αρχές σε υπο­θέ­σεις ναρ­κω­τι­κών και σω­μα­τε­μπο­ρί­ας, δή­λω­σε στους αστυ­νο­μι­κούς ότι ανα­γνω­ρί­ζει ανε­πι­φύ­λα­κτα τον πρώτο κα­τη­γο­ρού­με­νο ως το άτομο που τον προ­μή­θευε κατά το πα­ρελ­θόν με πο­σό­τη­τες κο­κα­ΐ­νης. Φέ­ρε­ται να κα­τέ­θε­σε μά­λι­στα ότι τον εγνώ­ρι­σε μέσω του έγκλει­στου στη φυ­λα­κή για υπο­θέ­σεις ναρ­κω­τι­κών B. D., πριν από ένα έτος πε­ρί­που και ότι είχε αγο­ρά­σει απ’ αυτόν πέντε με έξι φορές από ένα γραμ­μά­ριο κο­κα­ΐ­νης ένα­ντι 60 ευρώ.

-Το δι­κα­στή­ριο θα απα­σχο­λή­σει και υπό­θε­ση για την οποία έχουν επι­βλη­θεί πρω­το­δί­κως ποι­νές κά­θειρ­ξης 15 ετών και χρη­μα­τι­κές ποι­νές 50.000 ευρώ στους υπη­κό­ους Αλ­βα­νί­ας D. Q. του F. 33 ετών, έγκλει­στο στις φυ­λα­κές Αλι­καρ­νασ­σού, K. K. του A. 38 ετών, έγκλει­στο στις φυ­λα­κές Γρε­βε­νών και C. E. του S. 34 ετών, έγκλει­στο στις φυ­λα­κές Πα­τρών, που κρί­θη­καν ένο­χοι ορ­γά­νω­σης, κα­τεύ­θυν­σης και χο­ρή­γη­σης οδη­γιών και εντο­λών για την τέ­λε­ση των πρά­ξε­ων της κα­το­χής και της πα­ρά­δο­σης με­γά­λης πο­σό­τη­τας ναρ­κω­τι­κών ου­σιών κατ’ επάγ­γελ­μα και κατά συ­νή­θεια μέσα από τις φυ­λα­κές.

Σε ποινή φυ­λά­κι­σης 5 ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή 5.000 ευρώ έχει κα­τα­δι­κα­στεί η συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νή τους Σ. Γ. του Ι. 31 ετών, κά­τοι­κος Με­σαιω­νι­κής Πόλης, σε ποινή κά­θειρ­ξης 12 ετών και 3 μηνών και χρη­μα­τι­κή ποινή 30.000 ευρώ ο S. P. του V. 23 ετών, υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας, κά­τοι­κος Ρόδου και σε ποινή κά­θειρ­ξης 12 ετών και 6 μηνών και χρη­μα­τι­κή ποινή 31.000 ευρώ ο Α. Κ. του Ν. 23 ετών, υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας, κά­τοι­κος Ρόδου.

Συ­νο­πτι­κά το ιστο­ρι­κό της υπό­θε­σης:

Στους αστυ­νο­μι­κούς πε­ρι­ήλ­θε πλη­ρο­φο­ρία που έφερε την 31χρονη να κα­τέ­χει πο­σό­τη­τα ηρω­ί­νης. Την εντό­πι­σαν την 7η Ια­νουα­ρί­ου 2011, στην οδό Τσαλ­δά­ρη και σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που της έγινε, βρή­καν τρεις πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες με ηρω­ί­νη βά­ρους 3,4 γραμ­μα­ρί­ων. Αφέ­θη­κε αυ­θη­με­ρόν ελεύ­θε­ρη με εντο­λή του Ει­σαγ­γε­λέα.

Την επό­με­νη ημέρα και ώρα 20.00 μετά από νέα έρευ­να στο σπίτι της, στην οδό Λε­με­σού, πα­ρέ­δω­σε στους αστυ­νο­μι­κούς δύο πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες με ηρω­ί­νη βά­ρους 84,5 γραμ­μα­ρί­ων.

Εξε­τα­ζό­με­νη φέ­ρε­ται να ισχυ­ρί­στη­κε ότι είχε δε­χτεί κλήση από τον γνω­στό για υπο­θέ­σεις ναρ­κω­τι­κών, έγκλει­στο στις φυ­λα­κές Γρε­βε­νών, K. K., o oποίος της ζή­τη­σε κατ’ εντο­λήν του έγκλει­στου στις φυ­λα­κές Αλι­καρ­νασ­σού D. Q. να πα­ρα­λά­βει 100 γραμ­μά­ρια ηρω­ί­νης, από άγνω­στο άτομο.

Η 31χρονη κα­τέ­θε­σε ότι την 5η ή 6η Ια­νουα­ρί­ου πα­ρέ­λα­βε σε υπαί­θριο χώρο στους «Τρεις», δύο πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες με ηρω­ί­νη βά­ρους 100 γραμ­μα­ρί­ων πε­ρί­που.

Ενώ εκρα­τεί­το στο Τμήμα Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών, φέ­ρε­ται να δέ­χτη­κε, το πρωί της 9ης Ια­νουα­ρί­ου 2012, τη­λε­φώ­νη­μα από τον D. Q., μέσα από τις φυ­λα­κές. Ο κρα­τού­με­νος φέ­ρε­ται να της έδωσε εντο­λή να πα­ρα­δώ­σει την ηρω­ί­νη στον S. P..

Eπι­κοι­νώ­νη­σε με τον S. P. και κα­νό­νι­σαν ρα­ντε­βού και εν συ­νε­χεία, περί ώραν 11.00 της Δευ­τέ­ρας, άφησε τα ναρ­κω­τι­κά στην πύλη του Αγ. Ιω­άν­νη, στη Με­σαιω­νι­κή Πόλη. Μετά από λίγη ώρα εμ­φα­νί­στη­καν στο ση­μείο με ΙΧ επι­βα­τι­κό αυ­το­κί­νη­το ο S. P. και Α. Κ. και πα­ρέ­λα­βαν τις συ­σκευα­σί­ες. Οι αστυ­νο­μι­κοί τους κα­τα­δί­ω­ξαν και τους συ­νέ­λα­βαν.

Εξε­τα­ζό­με­νος ο P. S. ισχυ­ρί­στη­κε ότι είχε λάβει εντο­λή από τον κρα­τού­με­νο, C. E., να πα­ρα­λά­βει 30 γραμ­μά­ρια ηρω­ί­νης από άγνω­στη σ’ αυτόν γυ­ναί­κα. Κατά τη διάρ­κεια μά­λι­στα της πα­ρα­μο­νής του στο Τμήμα Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών φέ­ρε­ται να δέ­χτη­κε κλήση στο κι­νη­τό του τη­λέ­φω­νο από τον κρα­τού­με­νο, ο οποί­ος τον ρώ­τη­σε αν πα­ρέ­λα­βε τα ναρ­κω­τι­κά. Εκεί­νος απά­ντη­σε θε­τι­κά και εν συ­νε­χεία φέ­ρε­ται να του είπε ότι τη συ­γκε­κρι­μέ­νη πο­σό­τη­τα είχε κα­νο­νί­σει ο πρώ­τος κρα­τού­με­νος D. Q. και δεν γνώ­ρι­ζε το ακρι­βές βάρος της.

Σε έρευ­να στην οικία του S. P. βρέ­θη­κε μια αυ­το­σχέ­δια συ­σκευα­σία με κάν­να­βη βά­ρους 3,2 γραμ­μα­ρί­ων και στην οικία του A. K. ένα τσι­γα­ρι­λί­κι, μια συ­σκευα­σία με κάν­να­βη βά­ρους 1,6 γραμμ., μια με­ταλ­λι­κή γρο­θιά και ένα αστε­ρά­κι του νίν­τζα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.