Συνεντεύξεις

Γ. Βασιλόπουλος : «Δεν θα καταργηθούν στα νησιά ταχυδρομικά γραφεία»

Συνέντευξη στη
Μαρία Χονδρογιάννη
«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχουν τα ΕΛΤΑ. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά.  Πιστεύουμε πως θα αναληφθούν οι πρωτοβουλίες που πρέπει ώστε να εκσυγχρονιστούν τα ΕΛΤΑ ακόμη και μέσα στην κρίση. Είναι μονόδρομος η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους».

Αυτό δηλώνει, σε συνέντευξή του στη «δ», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Υπαλλήλων κ. Γιώργος Βασιλόπουλος.
«Με τη διοργάνωση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας στη Ρόδο θελήσαμε να δείξουμε πως τα ΕΛΤΑ είναι δεμένα με τα νησιά. Όλοι εγκαταλείπουν τα νησιά . Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε πως  θα επιτρέψει τις προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα νησιά», δηλώνει ο κ. Βασιλόπουλος.
Σε ερώτηση αν θα κλείσουν ταχυδρομικά γραφεία στη Ρόδο ο κ. Βασιλόπουλος δηλώνει:
«Θα διατηρηθούν όλα τα καταστήματα. Δεν προβλέπεται Καλλικράτης».
Η συνέντευξη του κ. Γιώργου Βασιλόπουλου, αναλυτικά:
• Γιατί επιλέξατε τη Ρόδο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Υπαλλήλων;
Θέλαμε  να  διεξαχθεί    στη Ρόδο το συνέδριο μας για να δείξουμε ότι τα ΕΛΤΑ είναι δεμένα με τα νησιά. Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες κατοικημένα νησιά και εμείς είμαστε παρόντες σε αυτά. Πάμε παντού.
• Δεν εγκαταλείπονται τα νησιά από τα ΕΛΤΑ;
Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με το συνέδριο που οργανώσαμε στη Ρόδο. Όλοι εγκαταλείπουν τα νησιά. Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε πως  θα επιτρέψει τις προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα νησιά.  Να μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει δυνατότητα για αποσπάσεις και προσλήψεις εποχιακού προσωπικού.
• Έχουν κλείσει ταχυδρομικά γραφεία   στα νησιά;
Όχι, δεν έχουν κλείσει ταχυδρομικά γραφεία στα νησιά.  Δεν προβλέπεται Καλλικράτης. Σε κάποιες περιπτώσεις διαφοροποιούμε την παρουσία μας. Συνεργαζόμαστε και με πράκτορες. Είναι και αυτοί μέλη του δικτύου μας.
• Θα υπάρξουν αλλαγές σε ό,τι αφορά των αριθμό των γραφείων στη Ρόδο;
Όχι. Θα διατηρηθούν όλα τα καταστήματα.  Σας αναφέρω πως έγινε επιθεώρηση στα ΕΛΤΑ από μέλη της διοίκησης που ήρθαν στη Ρόδο και συμμετείχαν στο συνέδριο μας.

• Πόσοι εργαζόμενοι χρειάζονται για τα ταχυδρομικά γραφεία της Ρόδου;
Οι ανάγκες διαφοροποιούνται. Έχουμε ζητήσει να προσληφθούν  45  άτομα  για να καλυφθούν οι ανάγκες των ΕΛΤΑ στα νησιά.  Για τη Ρόδο ζητήσαμε να προσληφθούν  12 άτομα.
• Θα διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους τα ΕΛΤΑ;
Αγωνιζόμαστε για το θέμα αυτό. Θέλουμε να πείσουμε τους έχοντες την ευθύνη ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του κράτους. Είναι αναγκαίο για τους πολίτες . Πως θα εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι αυτοί;
• Πιέζει όμως η τρόικα;
Δεν ξέρω αν πιέζει η τρόικα ή αν την πιέζουν.  Δεν καταλαβαίνουμε γιατί  δίνεται έμφαση στο θέμα. Είναι απορίας άξιο.  Στις ΗΠΑ οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι δημόσιες.  Σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι υπό κρατικό έλεγχο.
• Νέες υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν τα ΕΛΤΑ;
Προσανατολιζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.  Είμαστε σε συνεργασία και με τον τραπεζικό τομέα. Θέλουμε να ενισχύσουμε το γρήγορο ταχυδρομείο και το ηλεκτρονικό εμπόριο.  Αυτά τα έχουν ανάγκη οι πολίτες.  Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποιες επιλογές. Εμείς  προσφέρουμε  τις υπηρεσίες αυτές με μια θυγατρική. Όμως εξαιτίας αυτής της επιλογής απομονώθηκε όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ από το γρήγορο ταχυδρομείο.  Ας ελπίσουμε πως το θέμα αυτό θα προχωρήσει πιο  σωστά. Έτσι θα αυξηθεί  και η ζήτηση.

• Πώς προβλέπεται το μέλλον των ΕΛΤΑ;
Εμείς είμαστε αισιόδοξοι γιατί γνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχουν τα ΕΛΤΑ. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μπροστά  και πιστεύουμε πως θα αναληφθούν οι πρωτοβουλίες που πρέπει ώστε να εκσυγχρονιστούν τα ΕΛΤΑ ακόμη και μέσα στην κρίση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου