Τοπικές Ειδήσεις

Περιορισμένος ο αριθμός κρουσμάτων σε μαθητές δημοτικού

Ελάχιστα ήταν τα παιδιά που διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου κατά τη διάρκεια του περασμένου Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μόλις 12 παιδιά (5 έως 12 ετών) διαγνώστηκαν θετικά στον ιό, έπειτα από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν στο Νοσοκομείο. Όλα τα παιδιά είχαν ήπια συμπτώματα και κανένα από αυτά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Σημειώνεται ότι στην παιδιατρική κλινική του ΓΝΡ έχει διαμορφωθεί ειδικό τμήμα επειγόντων περιστατικών για «ύποπτα» περιστατικά κορωνοϊού. Επίσης, έχει απομονωθεί ένα μέρος της κλινικής για να δημιουργηθεί μονάδα Covid-19 με τέσσερις κλίνες για παιδιά. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχουν υπάρξει νοσηλείες.
Ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων της νόσου Covid-19 σε παιδιά, δεν είναι βέβαια εύκολο να εκτιμηθεί. Μόνο την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των σχολείων εντοπίσθηκαν 55 θετικά δείγματα έπειτα από αυτοδιαγνωστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε επίπεδο νομού (το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών στη Ρόδο). Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει υποχωρήσει όμως αρκετά ο αριθμός των κρουσμάτων. Κάθε εβδομάδα δεν δηλώνονται περισσότερα από 5-6 θετικά αποτελέσματα αυτοδιαγνωστικού τεστ από μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρόδο.
«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί σε παιδιά είναι περιορισμένος. Η επιδημιολογική πορεία είναι φυσιολογική στην παρούσα φάση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ενώ πλέον ο καθένας έχει μάθει λίγο-πολύ να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα. Δεν παρατηρείται έξαρση, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του ΓΝΡ, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.
Στην κλινική Covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 13 ασθενείς 37 έως 80 ετών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και ελεγχόμενη και κανένας από αυτούς δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα.
Τα χειρουργεία
Κανονικά λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας στο Νοσοκομείο, όπου τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 επεμβάσεις, με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής που περιελάμβανε περισσότερους από 1500 ασθενείς, να μικρύνει. Ως γνωστόν, το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο δύο αναισθησιολόγους αυτή την περίοδο και δίνεται προτεραιότητα σε περιστατικά έκτακτα ή πολύ σοβαρά και σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε έπειτα από πρόταση του προέδρου του σώματος κ. Μιχάλη Σοκορέλου, να επισκεφθεί αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον νέο υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη για να του θέσει το ζήτημα της υποστελέχωσης του αναισθησιολογικού τομέα του Νοσοκομείου και των ελλείψεων που υπάρχουν γενικότερα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο και στα κέντρα Υγείας. Στόχος είναι, να αναληφθούν από την πλευρά του υπουργού συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.
Πάντως εκτιμάται ότι το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας που δίνει κίνητρα σε ορισμένες ειδικότητες, όπως οι αναισθησιολόγοι, θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκαίων θέσεων σε σημαντικό βαθμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου