Πολιτιστικά

Ολοκληρώθηκε η Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο “Διπλή Ματιά” στην πόλη της Ρόδου

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 ολοκληρώθηκε η Έκθεση φωτογραφίας από τον Γιώργο Πάττα και τον Νίκο Χατζηκαλημέρη με τίτλο «Διπλή Ματιά» με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον, στον εκθεσιακό φιλότεχνο χώρο στον 1ο όροφο του MOD Cafe Bar στην πόλη της Ρόδου στον πεζόδρομο (Οδός -Δημ.Θεοδωράκη 7-11).

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου παρουσία φίλων και εκλεκτών παρουσιών.

Λίγα λόγια για την Έκθεση:

Για κάποιους η φωτογραφία μπορεί να είναι απλώς μία απεικόνιση μίας εικόνας, που πραγματοποιήθηκε σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Για άλλους η φωτογραφία είναι απλώς ένα μέσο για να δηλώσεις μία καλή ή κακή σου στιγμή.

Για εμάς η φωτογραφία είναι ένας μαγικός κόσμος μέσα στον οποίο μπορείς να εισέλθεις μόνο εάν έχεις όνειρα.

Η φωτογραφία δεν είναι απλώς ένα κλικ της φωτογραφικής μηχανής αλλά με κάθε πόζα που αποτυπώνεται ψηφιακά, το μάτι και το πνεύμα ταξιδεύουν χωρίς όρια.

Η φωτογραφία είναι τέχνη στην οποία ο καθένας βλέπει με την δική του υποκειμενική ματιά παίρνοντας το έναυσμα για διάφορες αναλύσεις ή προς τέρψιν της οράσεως.

Ο πλανήτης αυτός που μας φιλοξενεί μας προσφέρει τόσα πολλά κι εμείς αντί να τον προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού, συνεχώς προβαίνουμε σε καταστροφές ανυπολόγιστης αξίας όχι μόνο για την ζωή την δική μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Το περιβάλλον είναι αλληλένδετο με την ποιοτική διαβίωση μας και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για την διαφύλαξη του.

Οι φωτογραφίες μας απλώς μπορούν να σας δώσουν μία ελάχιστη γεύση αυτού του θαύματος με τις καλές και τις κακές –λόγω ανθρώπινης παρέμβασης- στιγμές του.

Θέλοντας να αποτίσουμε έναν μικρό φόρο τιμής σε αυτόν τον φανταστικό πλανήτη στον οποίο ζούμε, αποφασίσαμε και λειτουργήσαμε την Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Διπλή Ματιά» με πρωταγωνιστή το Περιβάλλον, στον εκθεσιακό φιλότεχνο χώρο στον 1ο όροφο του MOD Cafe Bar στην πόλη της Ρόδου.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους και όσες μας τίμησαν με την παρουσία τους και για τα κολακευτικά τους σχόλια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους παρακάτω:

1. Την επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου «ΔΙΟΔΟΣ» Ιωάννα Μαρίνου.

2. Τον Γιάννη «Γιατρό» και το MOD Café Bar για την άψογη φιλοξενία.

3. Τον φίλο ερασιτέχνη-πολύ καλό φωτογράφο Γιάννη Μαρκαντώνη.

4. Τον Χορηγό Επικοινωνίας: «Στο Κόκκινο – Ρόδος 103,7 FM».

5. Τον Χορηγό Προβολής: ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ 1985 – ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗΣ.

6. Όλα τα ΜΜΕ (έντυπα και ψηφιακά) για την πολύτιμη συμβολή τους.

Σημείωση: Τα ενημερωτικά έντυπα της Έκθεσης ήταν τυπωμένα σε ανακυκλωμένο χαρτί αποδεικνύοντας έμπρακτα τον σεβασμό των εκθετών προς το περιβάλλον.

Γιώργος Πάττας – Νίκος Χατζηκαλημέρης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου