Ρεπορτάζ

Η απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας για την υπεξαίρεση στο γηροκομείο

Αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου στο γηροκομείο που προκλήθηκε από υπεξαίρεση υπαλλήλου.

Η έρευνα ξεκίνησε την 26η Οκτωβρίου 2017 γύρω από την δραστηριότητα λογιστή, που ασκούσε επί 25ετία την διαχείριση της δομής, στο γηροκομείο της Ρόδου, ο οποίος αιφνιδίως ομολόγησε εγγράφως την υπεξαίρεση ποσού ύψους 7.000 ευρώ, για την κάλυψη αυξημένων προσωπικών του αναγκών. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Γιάννης Μαρίνος, που ενημερώθηκε εγγράφως από τον υπάλληλο για την ατασθαλία, αφού ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο, έλαβε την απόφαση ανάθεσης οικονομικού ελέγχου σε βάθος, προκειμένου να διαπιστωθεί εαν υφίστανται κι άλλες ατασθαλίες αλλά και για το ακριβές ύψος της υπεξαίρεσης, που φέρεται να έγινε από τον υπάλληλο για να καλύψει χρέη του.
Ο υπάλληλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη επιστρέψει το ποσό των 7.000 ευρώ το οποίο αφαιρέθηκε σταδιακά και καλύφθηκε με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε εγγραφές του ταμείου.
Στο διατακτικό της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
«ΤΟ ΔΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Την αποστολή του σώματος του με αρ. πρωτ. Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α ΕΜΠ 126/31.07.2019 ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, με συνημμένα τον σχετικό φάκελο της υπόθεσης, έτσι ώστε να αποφασισθεί μετά από τον έλεγχο η συνέχεια της διενέργειας ΕΔΕ από το προϊστάμενο Υπουργείο, της υπόθεσης Γ.Β.Α, εξ αιτίας της οποίας προκλήθηκε ο έλεγχος από το Δ.Σ.
2.Την ενημέρωση της υπαλλήλου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Καναβού Ευαγγελίας του Λάμπρου (κλάδου ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών), η οποία σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΕΜΠ 6/16.02.2018, είχε οριστεί για να διεξαγάγει την ΕΔΕ.
3.Την κοινοποίηση της παρούσας στην οικονομική υπηρεσία του φορέα και την ενημέρωση δι΄ αυτής του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
4.Το όποιο αποτέλεσμα προκύψει από την ΕΔΕ θα αποσταλεί στον εισαγγελέα και θα ακολουθήσει η τυχόν πειθαρχική διαδικασία για τον υπάλληλο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου