Τοπικές Ειδήσεις

Ασφαλιστικά ενήμερος και μετά τη ρύθμιση ο Δήμος Ρόδου

Kαταβλήθηκε χθες στον ΕΦΚΑ, αφού υπολογίστηκαν οι προβλεπόμενες εκπτώσεις, η πρώτη από τις 120 δόσεις, ύψους 50.645,83 ευρώ, της ρυθμίσεως του Δήμου Ρόδου για οφειλές δημοτικών υπό εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών.

Ο Δήμος Ρόδου έλαβε χθες ασφαλιστική ενημερότητα, που ούτως η άλλως είχε σε εκτέλεση αποφάσεως αναστολής του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου του 2017, αν και ελλόχευε ο κίνδυνος υποβολής αιτήσεως από τον ΕΦΚΑ για την ανάκλησή της μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της προσφυγής – ανακοπής του, που έχει προσδιοριστεί για την 23η Ιανουαρίου 2020.
Πρόκειται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», για οφειλές ύψους 7.028.252.28 ευρώ των υπό εκκαθάριση εταιρειών «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» (Α.Δ.Ε.Κ.Τ) και «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.» (Α.Δ.Ε.Κ.Α.Μ).
Μετά την υπαγωγή των της ως άνω οφειλής στη ρύθμιση των άρθρων 1 έως 18 του Κεφαλαίου Α’ του Ν. 4611/2019, δόθηκε λύση και στο πρόβλημα που υφίστατο με την δέσμευση των Αριθμών Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) μελών διοικήσεων των δύο ως άνω εταιρειών αλλά και εκκαθαριστών τους.
Σημειώνεται μάλιστα ότι στο μητρώο του ΕΦΚΑ δεν είναι καταχωρημένες όλες οι μεταβολές, που επήλθαν στους διορισμένους με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, εκκαθαριστές των δύο δημοτικών επιχειρήσεων.
Πιο συγκεκριμένα ασφαλιστικά ενήμεροι είναι από χθες, πέραν του Δήμου Ρόδου, που προέβη σε ρύθμιση με επιφυλάξεις των οφειλών των υπό εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων και οι ακόλουθοι:

-Για την ΑΔΕΚΤ ΑΕ ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος και οι κ.κ. Βασίλης Διακομιχάλης, Π. Λαρδόπουλος, Δ. Ασβέστης, Σακ. Καραγιάννης και οι εκκαθαριστές που είχαν διοριστεί το έτος 2007 κ.κ. Ελ. Σύκαλλος, Γ. Χατζηδιάκος και Β. Μαυράκης.
-Για την ΑΔΕΚΑΜ ΑΕ, ο πρώην δήμαρχος Πεταλουδών κ. Μιχάλης Κορδίνας και οι κ.κ. Μιχ. Δράκος, Αθ. Χατζηαθανασίου, Ν. Παπανικόλας, Παν. Μάτσης. Ε. Καραβόλιας, Γ. Παπαδημήτρης και Ανδ. Ψέλλας. Εκκαθαριστής της εταιρείας ως το έτος 2013 ήταν ο δικηγόρος κ. Μ. Μαραβέλιας.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η υποβολή της αιτήσεως για ρύθμιση των οφειλών στον ΕΦΚΑ και η υπαγωγή στη ρύθμιση του Ν. 4611/2019 κατηγορηματικώς δεν συνιστά αναγνώριση συνυπευθυνότητας ή άλλης ευθύνης, ούτε αναδοχή, ούτε αποδοχή της οφειλής των ως άνω υπό εκκαθάριση δύο ανωνύμων εταιρειών εκ μέρους του Δήμου, ούτε επίσης αναγνώριση μη ύπαρξης και μη απόδοσης ευθυνών των οργάνων των ως άνω εταιρειών που βαρύνονται με τη γέννηση τους, σε περίπτωση δε ευδοκίμησης της ανακοπής και ακύρωσης των πράξεων συνυπευθυνότητας θα αναζητηθούν από τον ΕΦΚΑ τα καταβληθέντα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και κατά τον αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου