Ειδήσεις

Την άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014” παρακολούθησε ο κ. Χαρ. Κόκκινος

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος μαζί με τον επικεφαλή Π.Α.Μ / Π.Σ.Ε.Α Ταξίαρχο ε.α. Κ . Καλημερίδη καθώς και με στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακολούθησαν σήμερα 2-10-2014 – ημέρα ολοκλήρωσης – την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014».

Η άσκηση « ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» είναι Εθνική Άσκηση μεγάλης κλίμακας και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ. Στην άσκηση εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχει και ο Πολιτικός Τομέας με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΣΕΑ) των Υπουργείων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επίσης συμμετέχουν και οι εποπτευόμενοι από τα Υπουργεία Οργανισμοί και Επιχειρήσεις , η ΥΠΑ , η ΕΛΑΣ, το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ και το Λιμενικό Σώμα, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, η ΕΑΒ, το ΙΚΑ, η τράπεζα Ελλάδος, οι Οργανισμοί Λιμένων κ.α.

Σκοπός Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΣΕΑ) , η εξάσκηση του προσωπικού στην διαχείριση κρίσεων με την αντιμετώπιση εικονικών επεισοδίων και γενικά η προετοιμασία των Πολιτικών Δυνάμεων και πόρων των χώρας για τη συμβολή τους στην Εθνική Άμυνα σε περίοδο πολέμου.

Ο κ. Χ. Κόκκινος συνεχάρη τον στρατηγό της 95ΑΔΤΕ κ. Στεφανή και όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για την επιτυχή έκβαση της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και του αισθήματος ασφάλειας που παρέχουν στους πολίτες του Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου