Ειδήσεις

Νέος περιφερειάρχης στο βόρειο Αιγαίο-Ακυρώθηκε η εκλογή της Χριστιάνας Καλογήρου

Ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης αναλαμβάνει τη θέση του Περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Σπύρου Σπυρίδων, που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» στο Διαδίκτυο.

Ο κ. Βαλσαμίδης είναι ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που εξελέγη με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά είχε ακυρώσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης που ανακήρυσσε τη Χριστιάνα Καλογήρου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε προκύψει από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή σχετική ένσταση εκλογιμότητάς της που κατέθεσαν μετεκλογικά σε βάρος της πολίτες της Μυτιλήνης, με το αιτιολογικό ότι ακριβώς πριν από τις εκλογές κατείχε διευθυντική θέση, καθώς ήταν Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Κατά της απόφασης αυτής η κ. Καλογήρου είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης στο ΣτΕ, η απόφαση του οποίου εκκρεμεί.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου