Ειδήσεις

Διεθνές Συνέδριο στη Ρόδο «Ελευθερία λόγου και λογοκρισία»

«Ελευθερία λόγου και λογοκρισία» θα είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου στη Ρόδο.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων από την κρουαζιέρα 400 συγγραφέων και μεταφραστών από 30 χώρες στο Αιγαίο Πέλαγος, στη Βαλτική και στη Μαύρη Θάλασσα όπου οραματίστηκαν την ίδρυση ενός κέντρου για τη λογοτεχνία, τη μετάφραση, την ελευθερία του λόγου, το διαπολιτισμικό διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση και αποδοχή.
Οι εργασίες του συνεδρίου στις οποίες θα λάβουν μέρος εισηγητές από 16 χώρες θα διεξαχθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
«Το συνέδριο διεξάγεται με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση και λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Λογοτεχνών και Μεταφραστών. Έχουν υλοποιηθεί πολλές δράσεις από το ΔΚΛΜ. Πήραμε εντολή από το δήμαρχο να κάνουμε και τις παρεμβάσεις που πρέπει για να βελτιωθούν οι κτιριακές του εγκαταστάσεις. Θα ανανεωθεί και ο εξοπλισμός του ξενώνα. Εργασίες θα γίνουν και για τον καλλωπισμό των χώρων που περιβάλλουν το κέντρο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.
«Το συνέδριο θα γίνει αφορμή για να προβληθεί η Ρόδος σε πολλές χώρες. Θα συνδυαστεί με τη συμπλήρωση είκοσι ετών από την έναρξη των διαδικασιών για την ίδρυση του Διεθνούς Λογοτεχνικού Κέντρου. Πριν από δυο δεκαετίες 400 συγγραφείς και μεταφραστές κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας οραματίστηκαν τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής .Στόχος ήταν να καταστεί το κέντρο χώρος συγκέντρωσης ανθρώπων του πνεύματος που θα οραματίζονται την αυριανή Ευρώπη. Στο ιστορικό εκείνο ταξίδι κρίθηκε πως η Ρόδος θα πρέπει να γίνει πνευματικό κέντρο της Μεσογείου. Για το έργο αυτό δούλεψαν πολύ ο τότε δήμαρχος Γιώργος Γιαννόπουλος και οι συνεργάτες του», δήλωσε η προϊσταμένη του Διεθνούς Λογοτεχνικού Κέντρου κ. Ν. Τρυποσκούφη και έκανε γνωστό πως οι ομιλίες στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.
Ο κ. Μαρτίνος Κανελλάκης
Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο είχε χθες ο πρόεδρος της αστικής εταιρείας «Εθελοντές για το Περιβάλλον» κ. Μαρτίνος Κανελλάκης.
«Επιδιώκω να ενημερώσω το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν στη Ρόδο κτηνίατροι από τη Γερμανία. Για να προχωρήσουν σε δωρεάν στειρώσεις στο δημοτικό κυνοκομείο θα πρέπει να έχουμε τη συγκατάθεσή του. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 3.500 στειρώσεις. Το πρόγραμμα θα πρέπει να συνεχιστεί. Καθώς δεν μπορεί να κατασκευαστεί νέο κυνοκομείο θα καταβάλουμε προσπάθεια, ώστε να επεκταθεί το υπάρχον», δήλωσε ο κ. Μαρτίνος Κανελλάκης και συμπλήρωσε πως αν δεν γίνονταν στειρώσεις θα περιφέρονταν στη Ρόδο 35.000 αδέσποτα ζώα.
Ο κ. Κανελλάκης αναφέρθηκε και στην καλή συνεργασία που μπορεί να υπάρξει με τη νέα δημοτική αρχή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου