Ρεπορτάζ

Εγκρίθηκε η σύναψη και ανάθεση δημόσιας σύμβασης για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου (τα μέλη της μειοψηφίας κ.κ. Διακοσταματίου Σάββας και Παλαιολόγου Μιχαήλ ψήφισαν κατά) εγκρίθηκε η σύναψη και ανάθεση δημόσιας σύμβασης για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας για τη Δημοτική Ενότητα Ρόδου με αντικείμενο τη μίσθωση απορριμματοφόρου με το απαιτούμενο πλήρωμα στην Δημοτική Ενότητα Ρόδου.
Ταυτόχρονα εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης της υπηρεσίας με τίτλο «Μίσθωση απορριμματοφόρου Δ.Ε Ρόδου έτους 2021-2022».
Προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής», μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου, στη μίσθωση απορριμματοφόρων και πληρωμάτων στις 10 δημοτικές ενότητες του νησιού τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2022.
Θυμίζουμε πως μετατίθεται για τον Μάιο του 2022, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της καθαριότητας στο νησί της Ρόδου, σε ιδιωτική εταιρεία
Στη δαπάνη για τη μίσθωση απορριμματοφόρων οχημάτων τύπου πρέσας διάφορων χωρητικοτήτων, συμπεριλαμβάνεται ο οδηγός του οχήματος και δύο άτομα ως πλήρωμα για την καθημερινή και τακτική συλλογή των απορριμμάτων.
Έχει γίνει εξάλλου η σχετική πολυετής ανάληψη υποχρέωσης για ποσό 53.739,12€ για το 2021 με δικαίωμα προαίρεσης 20% και ποσού 105.757,12 για το 2022 με δικαίωμα προαίρεσης 40% για κάθε ενότητα.

Η συμβατική διάρκεια εκτέλεσης της παρεχόμενης υπηρεσίας καθορίζεται στο χρονικό διάστημα των 107 ημερολογιακών ημερών για έτος 2021 με δικαίωμα προαίρεσης 20% του οικονομικού-φυσικού αντικειμένου και 181 ημερολογιακών ημερών για το έτος 2022 με δικαίωμα προαίρεσης 40% του οικονομικού-φυσικού αντικειμένου.
Η σύμβαση που θα προκύπτει από την παρούσα διαδικασία είναι δημόσια σύμβαση, που διέπεται και ορίζεται από τις διατάξεις του Ν.4412/2016, όπως ισχύει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου