Η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, και μια από τις πολλές μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Παρά τις όποιες ελλείψεις του, κράτησε τη χώρα όρθια απέναντι σε μια πρωτοφανή πανδημία.

Από το 1981 λειτούργησαν με πρωτοβουλία και ενέργειες του ΠΑΣΟΚ: 201 Κέντρα Υγείας, 33 επαρχιακά Νοσοκομεία, έξι Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Ωνάσειο, Αττικό, ΟΚΑΝΑ και η χώρα μας έκανε άλματα στη Δημόσια Υγεία.

Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να ενισχύσει άμεσα το ΕΣΥ σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα (πτητικά, πλωτά, οχήματα).

Το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει την πρόταση του για το Νέο Ε.Σ.Υ. Για ένα σύγχρονο, λειτουργικό Εθνικό Σύστημα Υγείας με καθολική κάλυψη του πληθυσμού, υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με αιχμή του δόρατος μια αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, γίνεται πιο αναγκαίο από ποτέ, να επενδύσουμε και πάλι σε ένα εθνικό σύστημα υγείας για όλους, γιατί «μπροστά στην αρρώστια και στον θάνατο, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί» όπως θα μας έλεγε και πάλι ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Κίνημα Αλλαγής

O Γραμματέας Ν.Ε. Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ