Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε στον «FOCUS FM 103,6» και σχολίασε όσα έγιναν στην μαραθώνια διαδικασία της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε την Δευτέρα.
Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Διακοφώτης δήλωσε:
-Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών:
«Η απόφαση είναι ξεκάθαρη. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ορθή τροποποίηση της προκήρυξης. Ναι μεν υπήρχε πλειοψηφία, αλλά δεν μπορούσε να σταθεί γιατί δεν γινόταν να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων στην Super League 2. Είχε γίνει ξανά συζήτηση και είχε αποφασιστεί ότι δεν στέκεται νομικά αυτή η αύξηση. Πέρασαν οι ημέρες, δεν υπήρχε εξέλιξη και για μια ψήφο δεν πέρασε να γίνει η ‘’απορρόφηση’’ της Football League από την Super League 2. Υπήρχε βέβαια η ψηφοφορία της Football League που με 12-2 αποφασίστηκε να γίνει το πρωτάθλημα σε δυο ομίλους. Διαπιστώθηκε από την ΕΠΟ ότι υπάρχει αδιέξοδο και λόγω της πανδημίας πήραμε την απόφαση αρχικά να γίνει με 18 ομάδες η Super League 2 και με 16 ομάδες η Football League. Αν και εφόσον ο υπουργός καταργήσει την Football League τότε θα γίνει σε δυο ομίλους το πρωτάθλημα της Super League 2.
Στο χέρι του υπουργού είναι να πάρει μια απόφαση και να λύσει τα χέρια όλων. Πρέπει να υπάρξει μια απόφαση και να τρέξουν οι εξελίξεις. Αν λοιπόν ο υπουργός βγει από το… ψυγείο του και πάρει κάποια απόφαση θα είναι χαρά όλων να προχωρήσουμε επιτέλους σε αυτή την ταλαιπωρημένη κατηγορία».
-Για την συνάντηση Αυγενάκη – Γραμμένου:
«Μάλλον δεν έγινε κάτι καλά. Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να μην γίνουν οι εκλογές στις 9 του Οκτώβρη από τον κ. Γραμμένο. Η FIFA και η UEFA όμως έχει ενημερώσει την πολιτική ηγεσία και εμμένει στο καταστατικό της Ομοσπονδίας και δεν θα δεχτεί καμία πολιτική παρέμβαση σε ό,τι αφορά τις εκλογές αλλά και την ημερομηνία».
-Για το μπαράζ Απόλλωνα – Ξάνθη:
«Ό,τι πιο άδικο και για τις δυο ομάδες, ειδικά για την Super League 2, για τις ομάδες που θα μπορούσαν να πάρουν την άνοδο. Υπήρχε μια απόφαση μετά από εισήγηση για να γίνει το μπαράζ 2 Αυγούστου, δεν υπήρχε από πλευράς Super League 1 η δυνατότητα να καλύψει την ομάδα. Θα μπορούσε από νωρίς να δοθεί μια διορία και να μην υπάρχει όλο αυτό το μπέρδεμα. Η Ξάνθη αδικήθηκε γιατί δεν μπορούσε να παίξει με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ