-Ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας από το Μαξίμου!
Την έντονη δυσαρέσκεια του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, που εκδηλώθηκε ποικιλόμορφα, στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης στο Μαξίμου, προκάλεσε η έκδοση διυπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε στη Ρωσία και μεταδίδεται από ρωσικά πρακτορεία σύμφωνα με την οποία  από τις 7 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα- εκτός Ρόδου- ανοίγει τα σύνορά της σε Ρώσους τουρίστες.
Απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται, όπως ανακοινώθηκε, μόνο στα αεροδρόμια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου ενώ, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, θα επιτρέπεται αρχικά σε 500 Ρώσους τουρίστες ανά εβδομάδα το ταξίδι στην Ελλάδα, εφόσον έχουν:
-Αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών
-Κράτηση σε ξενοδοχείο
Η απόφαση αυτή έχει και πολιτική και τουριστική βαρύτητα, διότι η Τουρκία είναι από τις πρώτες τουριστικές χώρες, που «άνοιξε» για τη Ρωσία και ήδη έχει φιλοξενήσει μερικές δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.
Ενώ και εντός Ε.Ε. έχουν ήδη δηλώσει ότι ανοίγουν σύντομα τα σύνορά τους στη Ρωσία η Αυστρία και η Πολωνία.
Το συγκεκριμένο γεγονός ωστόσο προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου καθώς δεν υφίσταται κανένας λόγος που να δικαιολογεί τον αποκλεισμό του αεροδρομίου της Ρόδου.
Ανάλογη υπήρξε και η αντίδραση του για τον αποκλεισμό και των πτήσεων από το Ισραήλ και απαίτησε την άμεση και συνολική διευθέτηση του θέματος.
Με κοινή υπουργική απόφαση την 28η Αυγούστου 2020 είχε διπλασιαστεί εξάλλου ο αριθμός των επισκεπτών από το Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα αντί για 600 άτομα την εβδομάδα με την νέα απόφαση επιτρέπεται η είσοδος 1.200 ατόμων την εβδομάδα.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β’ 3571/28 Αυγούστου 2020, «Κατ’ εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια κατ’ ανώτατο όριο χιλίων διακοσίων (1.200) ατόμων την εβδομάδα, οι οποίοι εισέρχονται αποκλειστικά μέσω αεροπορικών συνδέσεων στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Κω».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ