ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλική οργή για σκίτσο του Charlie Hebdo με σεισμόπληκτους… μακαρόνια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
32

Οργή και αγα­νά­κτη­ση στην Ιτα­λία προ­κά­λε­σε σκί­τσο του γαλ­λι­κού σα­τι­ρι­κού Charlie Hebdo για τον κα­τα­στρο­φι­κό σει­σμό στην κε­ντρι­κή Ιτα­λία, στο οποίο το πε­ριο­δι­κό ζω­γρα­φί­ζει θύ­μα­τα του σει­σμού πα­ρο­μοιά­ζο­ντάς τους με… πιάτα της ιτα­λι­κής κου­ζί­νας.

Το σκί­τσο δη­μο­σιεύ­τη­κε στην τε­λευ­ταία σε­λί­δα του νέου τεύ­χους του γαλ­λι­κού πε­ριο­δι­κού. Ο τί­τλος είναι «σει­σμός α λα ιτα­λι­κά».

Σε αυτό, απει­κο­νί­ζε­ται δύο όρ­θιοι αι­μα­το­βαμ­μέ­νοι τραυ­μα­τί­ες και από πάνω γρά­φο­νται: «Πέν­νες με σάλ­τσα το­μά­τας» και «πέν­νες ογκρα­τέν». Δίπλα είναι ένας σωρός από ερεί­πια και πτώ­μα­τα σε στρώ­σεις -στο σκί­τσο, «λα­ζά­νια».

Στο ίδιο τεύ­χος, γί­νε­ται ανα­φο­ρά στο σει­σμό λέ­γο­ντας: «Πε­ρί­που 300 νε­κροί σε σει­σμό στην Ιτα­λία. Δεν είναι ακόμη γνω­στό εάν ο σει­σμός φώ­να­ξε “Αλ­λά­χου Άκ­μπαρ” πριν χτυ­πή­σει».

Το σκί­τσο, όπως ήταν ανα­με­νό­με­νο, προ­κά­λε­σε κύμα αντι­δρά­σε­ων στην Ιτα­λία. Εν­δει­κτι­κά, ο δή­μαρ­χος του ιτα­λι­κού Αμα­τρί­τσε (μόνο το οποίο μετρά πάνω από 200 νε­κρούς) ανέ­φε­ρε εξορ­γι­σμέ­νος:  «Μα πώς στο διά­βο­λο κά­νεις σά­τι­ρα με νε­κρούς;».

Οι αντι­δρά­σεις ήταν τέ­τοιες που η γαλ­λι­κή πρε­σβεία στη Ρώμη έβγα­λε ανα­κοί­νω­ση, στην οποία υπο­γραμ­μί­ζει την υπο­στη­ρί­ξη του Πα­ρι­σιού στην Ιτα­λία και κρατά απο­στά­σεις από το σκί­τσο.

«Η Γαλ­λία έχει εκ­φρά­σει τα ει­λι­κρι­νέ­στε­ρα συλ­λυ­πη­τή­ριά της για αυτήν την τε­ρά­στια τρα­γω­δία και έχει προ­σφέ­ρει την υπο­στή­ρι­ξή της, και προς τούτο είναι και η γαλ­λι­κή πρε­σβεία στη διά­θε­ση των ιτα­λι­κών Αρχών. Εί­μα­στε δίπλα στην Ιτα­λία σε αυτές τις δύ­σκο­λες στιγ­μές, και όσον αφορά τα σκί­τσα στον τύπο, γί­νε­ται σε­βα­στή η ελευ­θε­ρο­τυ­πία. Το σκί­τσο του Charlie Hebdo δεν εκ­φρά­ζει σε καμία πε­ρί­πτω­ση τη θέση της Γαλ­λί­ας» ανέ­φε­ρε η γαλ­λι­κή πρε­σβεία στη Ρώμη.

Στη συ­νέ­χεια, το Charlie Hebdo επα­νήλ­θε με σκί­τσο που δη­μο­σί­ευ­σε στο Facebook. Σε αυτό, μία τραυ­μα­τί­ας μι­σο­θαμ­μέ­νη στα ερεί­πια απευ­θύ­νε­ται στους Ιτα­λούς και λέει: «Δεν χτί­ζει το Charlie Hebdo τα σπί­τια σας, η μαφία τα χτί­ζει».

in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.