Η ανάγκη επίσπευσης της ολοκλήρωσης ορισμένων έργων του Δήμου Ρόδου, που είναι ενταγμένα στο τρέχον ΕΣΠΑ (2007-2013), λόγω και των πιεστικών προθεσμιών από πλευράς ΕΕ, κυριάρχησε στη συνεργασία του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ Αντώνη Βουτσίνο, που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα, στο γραφείο του δημάρχου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κακούλης, η εντεταλμένη σύμβουλος Βάσω Ξεπαπαδάκη, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών υπό τον διευθυντή Θεοδόση Κολιάδη, του Προγραμματισμού και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Γιώργος Κατάκος.

Οι συμμετέχοντες εστίασαν στην ανάγκη άμεσης επίλυσης όλων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, είτε οφείλονται στη δέσμευση πόρων του ΕΣΠΑ από την κεντρική εξουσία, είτε γιατί δεν μπορούν να εκτελεσθούν οι εντολές πληρωμής εξαιτίας των δυσπραγιών των τραπεζών, λόγω των γνωστών προβλημάτων, ή και ακόμα γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σύνδεσης ορισμένων έργων με δίκτυα ΔΕΗ και ΔΕΥΑΡ, παρ΄ όλο που το φυσικό αντικείμενο των έργων έχει τελειώσει.
Αν σε όλα αυτά προστεθούν το πρόβλημα που παρουσιάζεται στις εξειδικευμένες προμήθειες ή και οι ενστάσεις κάποιων εργολάβων, τότε δικαιολογημένα παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην παράδοση των έργων.

Με παρότρυνση του δημάρχου και με την καθοδήγηση του καθ΄ ύλην αρμοδίου κ. Βουτσίνου, επικεντρώθηκαν στις ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν από όλους, ώστε το αργότερο μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου όλα τα υπό εκκρεμότητα, έργα του δήμου, να έχουν ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ορισμένα μεγάλα έργα του δήμου (ΚΔΑΥ, βρεφονηπιακός Σορωνής) έχουν ήδη προταθεί από πλευράς κ. Βουτσίνου να συνεχισθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ως έργα- γέφυρα, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το μέγιστο ποσοστό ολοκλήρωησς των έργων αυτών μέχρι το τέλος του 2015».

«Οι πιεστικές προθεσμίες από τις εξεταστικές αρχές δεν αφήνουν περιθώρια περαιτέρω καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των έργων» επεσήμανε ο κ. Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ