ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο, για την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης Σκάλας Πάτμου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Υπηρεσία Διαχείρησης

Με τα­χείς ρυθ­μούς συ­νε­χί­ζε­ται η υλο­ποί­η­ση του Επι­χει­ρη­σια­κού Προ­γράμ­μα­τος «Νότιο Αι­γαίο 2014 – 2020» και η αξιο­ποί­η­ση των πόρων του ΕΣΠΑ

Στο στά­διο της υλο­ποί­η­σης περνά το πο­λυα­να­με­νό­με­νο έργο κα­τα­σκευ­ής του νέου δι­κτύ­ου ύδρευ­σης της Σκά­λας Πά­τμου, μετά την προ­έ­γκρι­ση υπο­γρα­φής σύμ­βα­σης με τον ανά­δο­χο, στην οποία προ­έ­βη η Ει­δι­κή Υπη­ρε­σία Δια­χεί­ρι­σης (ΕΥΔ) της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου.

Ει­δι­κό­τε­ρα, μετά την ολο­κλή­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας δη­μο­πρά­τη­σης, η ΕΥΔ ενέ­κρι­νε το σχέ­διο σύμ­βα­σης και τη δια­δι­κα­σία ανά­θε­σης του έργου «Δί­κτυο Ύδρευ­σης Σκά­λας Πά­τμου», το οποίο απο­τε­λεί υπο­έρ­γο της ομώ­νυ­μης Πρά­ξης, συ­νο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 1.638.590,89 € (μετά από την από­φα­ση αύ­ξη­σης της αρ­χι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης του 1.495.460,21 ευρώ, που υπε­γρά­φη από τον Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη, Γιώρ­γο Χα­τζη­μάρ­κο τον πε­ρα­σμέ­νο Ιού­νιο).

Πρό­κει­ται για έργο πνοής για την Πάτμο, που έρ­χε­ται να δώσει λύση σε ένα από τα με­γα­λύ­τε­ρα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει το νησί, της κα­ταλ­λη­λό­τη­τας του πό­σι­μου νερού και να απαλ­λά­ξει τους κα­τοί­κους από τους κα­τα­σκευα­σμέ­νους με ακα­τάλ­λη­λα υλικά αγω­γούς από τους οποί­ους απο­τε­λεί­ται το υφι­στά­με­νο δί­κτυο ύδρευ­σης, πρό­βλη­μα που έχει τα­λα­νί­σει επί σειρά ετών τον Δήμο Πά­τμου. Επι­πλέ­ον, η πα­λαιό­τη­τα του δι­κτύ­ου προ­κα­λεί συ­χνές θραύ­σεις που έχουν επί­πτω­ση στην ποιό­τη­τα του πό­σι­μου νερού.

Λόγω της εξαι­ρε­τι­κής σο­βα­ρό­τη­τας του έργου και σε συ­νεν­νό­η­ση με τον Δήμο, προ­τά­θη­κε από τον ίδιο τον Πε­ρι­φε­ρειάρ­χη η έντα­ξή του στον Άξονα Προ­τε­ραιό­τη­τας «Ενί­σχυ­ση της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Συ­νο­χής» του Επι­χει­ρη­σια­κού Προ­γράμ­μα­τος “Νότιο Αια­γίο 2014 – 2020”, που συγ­χρη­μα­το­δο­τεί­ται από το

Ευ­ρω­παϊ­κό Τα­μείο Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ανά­πτυ­ξης. Πα­ράλ­λη­λα, η Πε­ρι­φέ­ρεια συ­νή­ψε Προ­γραμ­μα­τι­κή Σύμ­βα­ση με τον Δήμο Πά­τμου, βάσει της οποί­ας, η Διεύ­θυν­ση Τε­χνι­κών Έργων Δω­δε­κα­νή­σου της ΠΝΑΙ, ανέ­λα­βε την ωρί­μαν­ση και κα­τα­σκευή του έργου, ως φο­ρέ­ας υλο­ποί­η­σης για λο­γα­ρια­σμό του Δήμου Πά­τμου που είναι ο κύ­ριος του έργου.

Το νέο δί­κτυο δια­νο­μής ολο­κλη­ρω­μέ­νο θα κα­λύ­ψει όλους τους δρό­μους εντός του οι­κι­σμού της Σκά­λας, ενώ θα εξυ­πη­ρε­τεί και τον οι­κι­σμό Μελόι. Τα υφι­στά­με­να εσω­τε­ρι­κά δί­κτυα ύδρευ­σης, τα οποία είναι πε­πα­λαιω­μέ­να και με λει­τουρ­γι­κά προ­βλή­μα­τα, κα­ταρ­γού­νται, ενώ δια­τη­ρού­νται οι υφι­στά­με­νες ιδιω­τι­κές πα­ρο­χές.

Το έργο, συ­γκε­κρι­μέ­να, πε­ρι­λαμ­βά­νει:

· Δί­κτυο δια­νο­μής εντός οι­κι­σμού Σκά­λας Πά­τμου και Μελόι και δί­κτυο με­τα­φο­ράς νερού προς τις νέες δε­ξα­με­νές, συ­νο­λι­κού μή­κους πε­ρί­που 31,6 χλμ.

· Δύο νέων δε­ξα­με­νές απο­θή­κευ­σης (200 κμ και 500 κμ)

· Αντλιο­στά­σιο πα­ρο­χής 115 κ.μ. / ώρα

· Συν­δέ­σεις του νέου δι­κτύ­ου με τις υφι­στά­με­νες θέ­σεις υδρο­λη­ψί­ας των ιδιω­τι­κών συν­δέ­σε­ων.

Ως ημε­ρο­μη­νία ολο­κλή­ρω­σης της Πρά­ξης, έχει ορι­στεί η 31/12/2021.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.