Ειδήσεις

Αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του ποταμού Φονιά, στην Λάρδο, από την Περιφέρεια

Με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού της Ρόδου και ιδίως των περιοχών που πλήττονται περιοδικά από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση ύψους 590.457,60 ευρώ,  για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία Χειμάρρων Νήσου Ρόδου (Φονιάς)».

 

Στην περιοχή της εκβολής  του ποταμού Φονιά δεν έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα ιδιαίτερα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ τα αναχώματα και οι παρόχθιες οδοί υφίστανται συχνές καταστροφές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού, περίπου ανά δύο χρόνια. Τα πλημμυρικά φαινόμενα πιθανότατα οφείλονται  στην μη αναδάσωση των περιοχών που κάηκαν την δεκαετία 1980 – 1990 και στην έντονη αστικοποίηση στη χρήση γης σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.  Η εκβολή του Φονιά προσβάλλεται επίσης από τους θαλάσσιους κυματισμούς νοτίων διευθύνσεων.

Οι προβλεπόμενες από την μελέτη του έργου παρεμβάσεις, θα αναπτυχθούν σε μήκος 381 μέτρων και αφορούν στην οριοθέτηση της εκβολής του ποταμού Φονιά, μετά από την συμβολή του με τον ποταμό Μεριδιάτη,   στην απομάκρυνση των μπαζών,  στην προστασία των πρανών, στον καθαρισμό από τις καλαμιές και στην διευθέτηση της κοίτης, στην σταθεροποίηση του πυθμένα και σε αντιπλημμυρικά έργα όπως κατασκευή αναχωμάτων κλπ.  Προτείνεται επίσης η φύτευση στα υψηλότερα σημεία των αναχωμάτων.

 

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός ενενήντα ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου