ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διόρθωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζήτησε ο Β.Υψηλάντης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Υψηλάντης Βασίλης 2

Ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Βα­σί­λης Α. Υψη­λά­ντης μι­λώ­ντας στη Διαρ­κή Επι­τρο­πή Οι­κο­νο­μι­κών Υπο­θέ­σε­ων, για το πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο, ζή­τη­σε από τον Υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών τη διόρ­θω­ση των αντι­κει­με­νι­κών αξιών των ακι­νή­των στα πραγ­μα­τι­κά ση­με­ρι­νά επί­πε­δα και όχι στα προ της κρί­σης με αντί­στοι­χη μεί­ω­ση της φο­ρο­λο­γί­ας ακι­νή­των. “Έφθα­σε η ώρα του τέ­λους των προ­α­παι­τού­με­νων. Τώρα είναι η ώρα των απαι­τού­με­νων για την Ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία “δή­λω­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

Μι­λώ­ντας στη Διαρ­κή Επι­τρο­πή Οι­κο­νο­μι­κών Υπο­θέ­σε­ων της Βου­λής, η οποία συ­νε­δρί­α­σε πα­ρου­σία των Υπουρ­γών Οι­κο­νο­μι­κών, Ερ­γα­σί­ας Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης και Πρό­νοιας, Διοι­κη­τι­κής Με­ταρ­ρύθ­μι­σης και Ηλε­κτρο­νι­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης και του Υφυ­πουρ­γού Ανά­πτυ­ξης και Αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας σχε­τι­κά με την επε­ξερ­γα­σία και εξέ­τα­ση του σχε­δί­ου νόμου του Υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών:

«Μέτρα στή­ρι­ξης και ανά­πτυ­ξης της Ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας, ορ­γα­νω­τι­κά θέ­μα­τα Υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών και άλλες δια­τά­ξεις», ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου κ. Βα­σί­λης Α. Υψη­λά­ντης τό­νι­σε την τρα­γι­κό­τη­τα του γε­γο­νό­τος ότι η αντι­πο­λί­τευ­ση στη χώρα μας δεν μπο­ρεί να συμ­φω­νή­σει στο αυ­τα­πό­δει­κτο, ότι η χώρα βρέ­θη­κε “ante portas” προ μιας άτα­κτης χρε­ο­κο­πί­ας και επε­σή­μα­νε το γε­γο­νός ότι πράγ­μα­τι δεν γί­να­με Αρ­γε­ντι­νή όπως, τον Σε­πτέμ­βρη του 2012, ευ­χό­ταν να είχε συμ­βεί ο αρ­χη­γός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης κ. Τσί­πρας.

Τό­νι­σε επί­σης ότι αν δεν ελαμ­βά­νο­ντο τα μέτρα αυτά και δεν υπήρ­χαν οι θυ­σί­ες από το λαό μας η χώρα θα είχε κα­ταρ­ρεύ­σει.

Ανα­φε­ρό­με­νος στο πο­λυ­νο­μο­σχέ­διο, εξέ­φρα­σε την απο­ρία του πώς υπάρ­χουν πο­λι­τι­κές δυ­νά­μεις που δεν επι­θυ­μούν την αλ­λα­γή των κακώς κει­μέ­νων στη χώρα μας, όπως του κα­θε­στώ­τος των δη­μο­σί­ων συμ­βά­σε­ων που κα­τα­τα­λαι­πώ­ρη­σε και έφερε πίσω τη χώρα. Έφερε για πα­ρά­δειγ­μα τη μα­ρί­να στη Ρόδο που σχε­διά­ζε­ται δίχως τέλος επί δε­κα­ε­τί­ες, ενώ ο κα­τα­χτη­τής ολο­κλή­ρω­σε το Πα­λά­τι των Ιπ­πο­τών μέσα σε λίγο χρό­νια.

Σή­με­ρα μπαί­νουν οι βά­σεις. Υπάρ­χει αι­σιο­δο­ξία, φως. Απευ­θυ­νό­με­νος μά­λι­στα στον βου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κ. Α. Μη­τρό­που­λο του υπεν­θύ­μι­σε όλους εκεί­νους, στις αρχές της δε­κα­ε­τί­ας του 1990, που ενώ η Ευ­ρώ­πη έτρε­χε την ασφα­λι­στι­κή με­ταρ­ρύθ­μι­ση, κά­ποιοι και τότε είχαν στα­θεί τρο­χο­πέ­δη στην εξυ­γί­αν­ση του ασφα­λι­στι­κού συ­στή­μα­τος. Αρ­κε­τοί από εκεί­νους ακο­λου­θούν και σή­με­ρα την ίδια γραμ­μή…Και ο μόνος που το πλη­ρώ­νει είναι ο λαός μας.

Ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου τέλος απευ­θυ­νό­με­νος στον Υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών κ. Γκίκα Χουρ­δού­βε­λη τό­νι­σε ότι “τώρα που τε­λειώ­νουν τα προ­α­παι­τού­με­να για τη χώρα μας είναι ανά­γκη να τρέ­ξου­με τα απαι­τού­με­να”. Δύο από τα οποία αν δεν τα απο­φα­σί­σου­με τώρα θα απο­δο­μή­σου­με όσα με θυ­σί­ες κα­τα­φέ­ρα­με μαζί με τις θυ­σί­ες του ελ­λη­νι­κού λαού. Το πρώτο αφορά την ανα­θε­ώ­ρη­ση των αντι­κει­με­νι­κών αξιών στις πραγ­μα­τι­κές ση­με­ρι­νές αξίες και όχι σε εκεί­νες πριν την κρίση και το δεύ­τε­ρο στη γεν­ναία ρύθ­μι­ση των βε­βαιω­μέ­νων οφει­λών του δη­μο­σί­ου και των ασφα­λι­στι­κών τα­μεί­ων. Έτσι θα μπο­ρού­με να δούμε κα­λύ­τε­ρα το τέλος μιας πε­ριό­δου που δο­κι­μά­στη­κε η χώρα και ο λαός μας.

Ο κ. Υψη­λά­ντης ανα­φε­ρό­με­νος στις δια­τά­ξεις σχε­τι­κά με το πόθεν έσχες είπε:

«Στην Ελ­λά­δα πρέ­πει να στα­μα­τή­σου­με να παί­ζου­με. Γνω­ρί­ζου­με, δυ­στυ­χώς, πως λει­τουρ­γεί γε­νι­κά η δη­μό­σια διοί­κη­ση, ακόμα δεν έχου­με φτά­σει στο ση­μείο να εί­μα­στε ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι από τη λει­τουρ­γία της και όλοι το ομο­λο­γού­με. Θεωρώ ότι και οι ελέγ­χο­ντες πρέ­πει να ελέγ­χο­νται.

Θεωρώ, κύριε Υπουρ­γέ, ότι στις δια­τά­ξεις αυτές που φέρ­νε­τε ως προ­α­παι­τού­με­να, τα οποία έχει συμ­φω­νή­σει η χώρα μας, θα πρέ­πει να δούμε και την Ελ­λη­νι­κή διά­στα­ση του θέ­μα­τος και θα πρέ­πει να μπει οπωσ­δή­πο­τε διά­τα­ξη, η οποία θα ελέγ­χει τους ελέγ­χο­ντες όποιοι και αν είναι. Ένα δη­μο­κρα­τι­κό κρά­τος, ένα κρά­τος δι­καί­ου το απαι­τεί αυτό. Θεωρώ ότι και στη θέση μου αυτή θα έχω απά­ντη­ση».

Τέλος με δή­λω­σή του εξέ­φρα­σε την αι­σιο­δο­ξία του ότι θα βρε­θεί λύση σχε­τι­κά με τις δη­μο­σιεύ­σεις στον πε­ρι­φε­ρεια­κό τύπο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.