Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη στη Δ.Ε Αρχαγγελου για τις Δράσεις Δ/νσης Πρωτογενή Τομέα Δήμου Ρόδου κατά της ανεπιτήρητης βόσκησης

Την Τετάρτη 25 Μαΐου η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα, Οικολογίας & Ισότητας Φύλων κα. Ευδοκία Σ. Πάττα – Αποστολίδη συμμετείχε σε σύσκεψη στο τοπικό δημοτικό κατάστημα στην Δ.Ε Αρχάγγελου κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κοινότητας Αρχαγγέλου κ. Νικόλαου Διμέλη.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μαλώνας κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης και Μάσαρη κ. Τσαμπίκος Καμπαστάνας, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Φιλήμονας Χρήστου, ο Δ/ντης Πρωτογενή Τομέα Δήμου Ρόδου κ. Ιωσήφ Μανιαδάκης, οι προϊσταμένες των Τμημάτων Γεωργικών Επιχειρήσεων Δρ. Αικατερίνη Τσακμακίδου, Αγροτικης Παραγωγής & Αναπτυξης κα Μαρουλλή Κουφαδάκη και παραγωγοί οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές από τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα.

Η συνάντηση, αφορούσε κυρίως σε ενέργειες και δράσεις που πρέπει να γίνουν από το Δήμο, ώστε να υποστηριχτούν οι γεωργοί και να προστατεύει η αγροτική παραγωγή τους (ελαιόδεντρα, αμπέλια, εσπεριδοειδή κλπ) από τις επαναλαμβανόμενες και εκτεταμένες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο εξαιτίας της ανεπιτήρητης βόσκησης αιγοπροβάτων.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα Πάττα άκουσε προσεκτικά τις παρατηρήσεις των Προέδρων Αρχαγγέλου, Μαλώνας και Μάσαρη και υπογράμμισε, πως είναι απαραίτητο, να υπάρξει στενή συνεργασία έτσι ώστε τα ανεπιτήρητα ζώα να συλληφθούν στην κινητή παγίδα της Δ/νσης Πρωτογενή Τομέα και να μεταφερθούν άμεσα στην κτηνοτροφική μονάδα του Δήμου που λειτουργεί κοντά στο Περιφερειακό Σφαγείο. Τα ζώα που δεν θα φέρουν ενώτιο, περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου και μετά τη σφαγή τους το κρέας τους θα διατεθεί δωρεάν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας.

Επιπλέον, τόνισε ότι τα ανεπιτήρητα ζώα απειλούν πλέον εκτός από τις καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές, ξενοδοχειακές ζώνες καθώς και στον κύριο και δευτερεύοντα οδικό άξονα του νησιού.

Από το Ιούλιο του 2020 έχει προκύψει μια νέα απειλή: εκτός από τα αιγοπρόβατα, ένα τεράστιο πρόβλημα αποτελούν οι αδέσποτοι/ανεπιτήρητοι χοίροι που εχουμε ήδη συλλάβει στις περιοχές Αφάντου, Πυλώνας και Λάρδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου