Τοπικές Ειδήσεις

Νικητιάδης: Ευχαριστούμε κ. Πρωθυπουργέ για το νέο νοσοκομείο της Κω, αλλά μέχρι τότε;

Μετά τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού ενώπιον των αυτοδιοικητικών αρχών και εκπροσώπων όλων των παραγωγικών και εμπορικών φορέων της Κω για τη δημιουργία νέου νοσοκομείου και δικαστικού μεγάρου, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης εδήλωσε τα εξής:

« Όπως αναμενόταν και είχαμε ήδη προβλέψει δημοσίως, ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε στον πειρασμό καθώς πλησιάζουμε στις Εθνικές εκλογές και ευρισκόμενος στη Κω, εξήγγειλε τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου που θα είναι μάλιστα, όχι απλώς αντάξιο της Ιστορίας του νησιού, αλλά και των επιστημονικών απαιτήσεων του 21ου αιώνα!!!

Ταυτοχρόνως, αναφέρθηκε και σε νέο δικαστικό μέγαρο ενώ δεν τσιγκουνεύτηκε διόλου σε επαίνους προς τους υπουργούς και βουλευτές του ομολογώντας όμως στο τέλος τους μύχιους πόθους του να ξαναέχει η ΝΔ μετά τις εκλογές τέσσερεις από τους πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου όπως σήμερα. Νέο λοιπόν Νοσοκομείο, προκειμένου να χαϊδέψουμε την ευαισθησία των κατοίκων της Κω και απογόνων του Πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, χωρίς ωστόσο κοστολόγηση, χωρίς μελέτες, χωρίς χρονοδιάγραμμα, απλώς για να κερδίσουμε την εικόνα και τις εντυπώσεις.

Το ότι δεν υπάρχει Κώος που να μην θέλει το νέο Νοσοκομείο, είναι δεδομένο. Πως μπορείτε όμως κ. Πρωθυπουργέ να υπόσχεστε κάτι για το μέλλον, ενώ σήμερα το υπάρχον νοσοκομείο, κατά γενική ομολογία νοσεί βαρειά ; Δεν θα κερδίζατε περισσότερο , αν παραλλήλως με την γενική εξαγγελία για νέο Νοσοκομείο, αναγγέλλατε ρητώς και κατηγορηματικώς με μια απόφαση σας ότι « στελεχώνεται πλήρως με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το σημερινό Νοσοκομείο της Κω. Καλύπτονται πλήρως όλα τα κενά του Νοσοκομείου της Κω, μέχρι να εγκαινιασθεί το νέο Νοσοκομείο.

Αποσπώνται ή μετακινούνται ΑΜΕΣΑ, 2 παιδίατροι, 2 ακτινολόγοι, 3 παθολόγοι και ένας νεφρολόγος » ;Τόσο δύσκολη είναι μια τέτοια απόφαση ;

Κύριε Πρωθυπουργέ, δυστυχώς οι Βουλευτές σας για μεγάλο διάστημα αντί να προτάξουν την ανάγκη στελέχωσης του υφιστάμενου Νοσοκομείου, προφανώς επειδή, η υπόσχεση νέου νοσοκομείου φέρνει περισσότερες ψήφους, καλλιέργησαν το όραμα εγκαταλείποντας ταυτοχρόνως στην τύχη της την οικτρή πραγματικότητα που ζούμε στη Κω με το υφιστάμενο Νοσοκομείο και τα κενά στις ειδικότητες που προαναφέραμε. Στην ίδια φιλοσοφία, ενέταξαν και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εμείς, προς Θεού, δεν αρνιόμαστε την ανάγκη για ένα νέο, σύγχρονο Νοσοκομείο, αντάξιο της Ιατρικής Ιστορίας του νησιού. Μέχρι τότε όμως ; Πόσοι συμπολίτες μας θα χάσουν τη ζωή τους, αδίκως ; Πόσοι συμπολίτες μας θα δαπανούν από το υστέρημά τους για να αναζητούν ιατρική φροντίδα στην Αθήνα όσο δεν θα παρέχεται στοιχειώδης Νοσοκομειακή φροντίδα στη Κω ; »

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου