Ρεπορτάζ

Ανοιξαν χθες τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία

Ανοιξαν χθες τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ σε δεύτερο χρόνο, προβλέπεται να λειτουργήσουν τα εποχικά resort.
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση στα μέσα Μαρτίου για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων, με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας. Όσα από τα ξενοδοχεία της Ρόδου λειτουργούν πάλι από χθες, προσαρμόστηκαν άμεσα στην σχετική ΚΥΑ και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοινώθηκαν μόλις ένα 24ωρο πριν, έχοντας ήδη λάβει τα αναγκαία μέτρα.
«Ανοίξαμε τηρώντας το πρόγραμμα Best Western-We care clean, το οποίο εφαρμόζουμε από την πρώτη στιγμή, ενώ προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου ασφαλούς λειτουργίας που προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ. Στην ουσία τηρούμε περισσότερες προδιαγραφές από αυτές που ορίζονται.
Όπως διαπιστώσαμε, οι πρώτοι μας επισκέπτες, έφθασαν ενημερωμένοι βοηθώντας μας στην τήρηση των πρωτοκόλλων», δήλωσε ο κ. Λουκάς Γεωργάς, διευθυντικό στέλεχος σε ξενοδοχείο της πόλης και επεσήμανε ότι στην πλειοψηφία τους οι πρώτοι επισκέπτες είναι Έλληνες οι οποίοι φθάνουν στο νησί με πτήσεις εσωτερικού για επαγγελματικούς κυρίως λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν όμως και κάποιες λίγες κρατήσεις από αλλοδαπούς για το προσεχές διάστημα. Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη κατηγορία επισκεπτών (προφανώς από τις 29 χώρες με τις οποίες η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της από της 15 Ιουνίου), έρχονται στο νησί είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε επειδή διαθέτουν παραθεριστική κατοικία.

Ροή των κρατήσεων
Στο μεταξύ, το restart του τουρισμού αναμένεται να κριθεί από τη ροή των τουριστικών κρατήσεων, η οποία παραμένει εξαιρετικά υποτονική σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου. Κάποιες αγορές παρατείνουν συνεχώς την αναστολή ταξιδιών στο εξωτερικό, πράγμα που αποτυπώνεται γλαφυρά στις κρατήσεις. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 31 Αυγούστου αναστέλλονται όλα τα ταξίδια από τη Δανία. Σύμφωνα με νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια των Δανών ακυρώνονται, με εξαίρεση εκείνα που έχουν ως προορισμό τη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Ισλανδία. Αυτό ισχύει τόσο για τις πτήσεις charter όσο και για τις προγραμματισμένες πτήσεις. Εκτιμάται, ότι και υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες και ενδεχομένως η Φινλανδία, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δανίας.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι εφαρμόσιμα σε γενικές γραμμές. Πολλά ξενοδοχεία εφαρμόζουν τις προδιαγραφές που προβλέπονται ή και ακόμη πιο αυστηρές. Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Παρατηρούμε ωστόσο ότι η ροή των κρατήσεων παραμένει υποτονική, ενώ συνεχίζουμε να δεχόμαστε ακυρώσεις. Το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Τηρούμε στάση αναμονής χωρίς να είμαστε σίγουροι πότε μπορούμε να ανοίξουμε», δήλωσε ο κ. Νίκος Γερονικόλας, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου