Ειδήσεις

Ο Μανώλης Σφακιανάκης στην Ρόδο για ομιλία

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ 1ο Δ.Σ.ΙΑΛΥΣΟΥ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

Ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 με θέμα « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».
Το πρωί της Παρασκευής στις 12.00 θα ξεκινήσει η ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Συγκεκριμένα όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου θα παρακολουθήσουν θεατρικό μονόπρακτο με θέμα «Η Διαδικτυακή φίλη μου Αριάδνη».

Το μονόπρακτο θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Ε 1 τμήματος. Στη συνέχεια θα προβληθούν και θα παρουσιαστούν δραστηριότητες που ετοίμασαν οι μαθητές σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Το πρώτο μέρος της ημερίδας θα ολοκληρωθεί με ένα τραγούδι και ένα βίντεο σχετικό με το θέμα. Τις δράσεις αυτές επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Χατζησταμάτη Σμάρω, Κούτρης Θεόδωρος και Χρονοπούλου Βασιλική.

Το απόγευμα στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα πραγματοποιήσει ομιλία ο ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μανόλης Σφακιανάκης, Διοικητής της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τίτλος της ομιλίας του κ. Σφακιανάκη είναι : «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου».

Ο ταξίαρχος στην ομιλία του θα παρουσιάσει και θα αναλύσει σε γονείς και μαθητές τους κινδύνους και τις παγίδες που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και πώς θα μπορέσουν μικροί και ενήλικες να προστατευτούν από αυτές.

Ο κ. Σφακιανάκης με την πλούσια εμπειρία του θεωρείται ο πλέον καταρτισμένος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και η υπηρεσία της οποίας προΐσταται περιλαμβάνεται στις καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της παγκοσμίως. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελληνική Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεργάζεται με το FBI και τις μεγαλύτερες αστυνομικές υπηρεσίες στον κόσμο.

Ο κ. Σφακιανάκης – ο οποίος αποκαλείται «Πουαρό του Διαδικτύου» και «Φύλακας Άγγελος των Παιδιών» λόγω της δράσης και των σωτήριων επεμβάσεων του , είναι συγγραφέας του βιβλίου «Εθισμός στο Διαδίκτυο και Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο κ Σφακιανάκης για πρώτη φορά θα μιλήσει σε σχολείο της Ρόδου και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για την δράση και την προσφορά του έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Υπουργό Παιδείας και ήταν τιμώμενη προσωπικότητα για το έτος 2013-2014.

Πρόκειται για μια ομιλία που κανείς γονιός δεν πρέπει να χάσει μιας και θα παραθέσει εμπειρία, γνώσεις και θα προτείνει λύσεις για φλέγοντα ζητήματα όπως της παιδικής πορνογραφίας, της σωστής χρήσης σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, της ασφάλειας στο διαδίκτυο, των προσωπικών δεδομένων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου