ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Παπανδρέου: Να σταματήσει η πώληση όπλων στην Τουρκία από τους Ευρωπαίους συμμάχους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ν

Ξεκά­θαρη θέση για το «πάγωμα» της πώλησης όπλων από κράτη – μέλη της ΕΕ στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν μέχρι να απο­φυ­λα­κι­στούν οι πολι­τι­κοί κρα­τού­με­νοι, πήρε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπαν­δρέου κατά τη σημε­ρινή του ομιλία στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο.

Ο Έλληνας ευρω­βου­λευ­τής, υπο­γράμ­μισε πως «όπλο» κατά των πρα­κτι­κών που ακο­λου­θεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, μπορεί να απο­τε­λέ­σει «η νέα αμυ­ντική αρχι­τε­κτο­νική» της ΕΕ.

Ο ίδιος υπο­γράμ­μισε πως η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην ΕΕ, αλλά όχι την Τουρκία που φυλα­κί­ζει δημάρ­χους, ανθρω­πι­στές, πολι­τι­κούς και δημο­σιο­γρά­φους.

Ακο­λου­θεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Ν. Παπαν­δρέου:

«Είναι κάπως αστείο αλλά εμείς στην Ελλάδα, υπο­στη­ρί­ζουμε την ένταξη της Τουρ­κίας στην ΕΕ, αλλά όχι αυτής της Τουρ­κίας, που φυλα­κί­ζει τον δήμαρχο, τον Καβαλά, τον Ντε­μιρ­τάς για χρόνια μόνο και μόνο επειδή είναι Κούρδος.

Και χθες, όπως ειπώ­θηκε, συνέ­λα­βαν τον Σουηδό δημο­σιο­γράφο, Μεντίν, για τρο­μο­κρα­τία.

Έχουμε ένα «όπλο» και αυτό είναι το «όπλο» στην πραγ­μα­τι­κό­τητα.

Η νέα μας αμυ­ντική αρχι­τε­κτο­νική φαί­νε­ται να περι­λαμ­βά­νει σιωπηρά την Τουρκία μέχρι στιγμής.

Ξέρετε ότι δεν το θέλουμε αυτό.

Θα το θέλαμε μόνο αν ήταν μια πραγ­μα­τικά ευρω­παϊκή χώρα.

Ας κάνουμε λοιπόν αυτή την προ­σπά­θεια.

Μέχρι να απε­λευ­θε­ρω­θούν όλοι οι πολι­τι­κοί κρα­τού­με­νοι, οι Ευρω­παίοι σύμ­μα­χοι που πωλούν όπλα στην Τουρκία πρέπει να στα­μα­τή­σουν να το κάνουν.

Όταν η Τουρκία ακο­λου­θή­σει τον σωστό δρόμο θα χαρούμε να είμαστε φιλικοί γεί­το­νες. «

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.