Ειδήσεις

Έρχεται ρύθμιση “σωτηρία” για τους στρατιωτικούς ώστε να μην χάσουν τα κοινωνικά βοηθήματα – Τι εξετάζεται

Με ειδική ρύθμιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, ο Ευάγγελος Αποστολάκης “σώζει” τα κοινωνικά επιδόματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό γιατί, αν τα αναδρομικά που έλαβαν οι στρατιωτικοί προστεθούν στο ετήσιο εισόδημά τους, τότε χιλιάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα αποκλειστούν από σημαντικά γι’ αυτούς κοινωνικά βοηθήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το κοινωνικό μέρισμα, τα επιδόματα τέκνων, στέγασης και θέρμανσης και το οικιακό- κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπως και ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν στη ρύθμιση στεγαστικών, κυρίως, δανείων. Αυτές τις κοινωνικές παροχές τις λαμβάνουν πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όπως διαπιστώθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αν τα αναδρομικά που έλαβαν παραμονές των Χριστουγέννων προστεθούν στο ετήσιο εισόδημά τους, τότε ελάχιστοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά.Αναλήφθηκε η πρωτοβουλία από τον υπουργό Ευάγγελο Αποστολάκη να κατατεθεί στο νομοσχέδιο που ήδη προωθείται στη Βουλή για ψήφιση ειδική ρύθμιση ώστε τα αναδρομικά να μην επηρεάσουν τα κοινωνικά επιδόματα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης άλλωστε, πρόσφατα αποφάσισε να εξαιρέσει από την εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν οι στρατιωτικοί και οι λοιποί εν ενεργεία και συνταξιούχοι λειτουργοί του Δημοσίου, οι οποίοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Σημειώνεται πως στα αναδρομικά είχε παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος 20%, ως εισόδημα αυτοτελές φορολογούμενο, αλλά κινδύνευαν να… εξατμιστούν εντελώς και μαζί το πολιτικό όφελος που αποκόμισε η κυβέρνηση σε μια προεκλογική περίοδο με την επιβολή και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Δημοκρατία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου