Ειδήσεις

Προφυλάκιση μάνατζερ στο Μόναχο για την υπόθεση των εξοπλιστικών

Ο πρώτος μάνατζερ της εταιρείας κατασκευής αρμάτων Krauss Maffei Wegmann προφυλακίσθηκε από την εισαγγελία του Μονάχου με ένταλμα που εκδόθηκε τον Ιανουάριο για την υπόθεση της προμήθειας Pzh 2000, μίας σύμβασης βλημάτων που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 200 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Αθήνα μετά την κατάθεση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών Αντώνιου Κάντα έρρευσαν στο διάστημα από το 2001 ως το 2006 3,7 εκατομμύρια ευρώ σε προμήθειες ένα μέρος των οποίων «επέστρεψε»(kick back) και στον Γερμανό μάνατζερ που είχε δώσει την εντολή των παράνομων πληρωμών.

Όμως οι ανακριτές στον Μόναχο δεν ήταν σε θέση να κατηγορήσουν τον γερμανό μάνατζερ της εταιρείας επειδή το αδίκημα της απιστίας είχε παραγραφεί. Η εισαγγελία του Μονάχου όμως βρήκε την «διέξοδο» και τον κατηγόρησε για φοροδιαφυγή σε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση που παραγράφεται σε μία δεκαετία καθώς δεν είχε δηλώσει το εισόδημα από τις επιστροφές στη φορολογική του δήλωση. Με βάση αυτή την κατηγορία προφυλακίσθηκε στις φυλακές Στάντελχαημ ως «ύποπτος φυγής».

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου