Τοπικές Ειδήσεις

Ανεβλήθη η δίκη με κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμηση του εφοπλιστή Φ. Μανούση τον τέως υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη

Αναβλήθηκε χθες για την 23η Οκτωβρίου 2019 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη με κατηγορούμενο για συκοφαντική δυσφήμηση του εφοπλιστή κ. Φώτη Μανούση, τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη.

Η αστική αντιδικία μεταξύ του πρώην υπουργού και του εφοπλιστή, όπως έγραψε η «δημοκρατική», έχει ουσιαστικά καταλήξει σε «ισοπαλία» στον πρώτο βαθμό. Ο κ. Παυλίδης, στην δίκη που αναβλήθηκε, κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι στην Αθήνα την 14η Μαρτίου 2008 κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή σε βάρος του κ. Μανούση, με την οποία φέρεται να ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«…Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης ο εναγόμενος (εγκαλών) εξετασθείς δύο φορές κατέθεσε ενόρκως ως μάρτυρας ενώπιον του Αντιεισαγγελέως Εφετών Αθηνών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, σωρεία ψευδών και συκοφαντικών γεγονότων, τα οποία συγχρόνως είναι και αποδεικτικά της σε βάρος μου μεθοδευμένης από μέρους του προσπάθειας εκβιασμού προκειμένου να υποκύψω στις παράνομες προθέσεις του..
Στην ουσία όμως και στο βάθος επιδιώκει να ασκήσει πίεση για να ευνοηθεί, και όταν αυτό δεν συμβαίνει, και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης δεν διστάζει να εκτραπεί σε συκοφαντικές ψευδολογίες, εξυφαίνοντας «σενάρια» για δήθεν δωροληψίες, επικαλούμενος τη μαρτυρία και εμπλέκοντας πρόσωπα που εξαρτώνται απόλυτα από αυτόν… Διότι κατά την αφελή σκέψη του ή θα ενέδιδα στις αριστοτεχνικά εκδηλούμενες εκβιαστικές πιέσεις του… ο αιφνιδιασμός που υπέστη, τον οδήγησε σε γενικόλογες ψευδολογίες… Τα όσα κατατέθηκαν από τον αντίδικο και τα οποία εκτίθενται στο ιστορικό της παρούσας αγωγής μου εκτός από το ό,τι συνιστούν ποινικά αδικήματα (όπως απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία), συνιστούν και παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς μου (από τις ειδικότερες εκδηλώσεις της όπως η τιμή, υπόληψη, αξιοπρέπεια, επαγγελματική φήμη) ως ανθρώπου, οικογενειάρχη και κυρίως ως πολιτικού. Ο παράνομος χαρακτήρας της προσβολής της προσωπικότητας μου είναι άνευ έτερου δεδομένος… Οι καταθέσεις του είναι στο σύνολό τους αναληθείς. Οι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του εναγομένου…Κατά συνέπεια δια της ως άνω περιγραφείσης συμπεριφοράς – απολύτως αντίθετης προς τα χρηστά ήθη… Επειδή οι ισχυρισμοί που περιέχονται στις προαναφερθείσες καταθέσεις του εναγομένου και οι εν γένει ενέργειές του, που εκτίθενται στο ιστορικό της παρούσας αγωγής μου, συνιστούν παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της τιμής και της υπόληψής μου ως ανθρώπου, ως οικογενειάρχη και κυρίως ως πολιτικού…».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Μανούσης εμφανίζεται ως άνθρωπος που δρα αντίθετα με τους νόμους και τα χρηστά ήθη, γεγονότα, που όπως τονίζεται είναι εξ ολοκλήρου ψευδή, καθόσον ο εγκαλών ουδέποτε τέλεσε σε βάρος του κατηγορουμένου οποιοδήποτε αδίκημα και όσα κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών ήταν αληθή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου