«Πραγματικό» χαρακτήρισε το πρόβλημα που προέκυψε με τη διαμονή των βουλευτών της περιφέρειας μετά την άρνηση ορισμένων ξενοδοχείων να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, το έχουμε θέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων και την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουμε κάποιες συσκέψεις ως Βουλή με τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και με τη Συνομοσπονδία των Ξενοδόχων, ώστε να βρεθεί λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα που δεν χωρά επιφανειακή αντιμετώπιση», είπε.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τα έργα αναβάθμισης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου που είτε έχουν προγραμματιστεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν συσκέψεις για το θέμα αυτό.

Σε ότι αφορά στη στεγανοποίηση της γυάλινης οροφής στην Ολομέλεια που «μπάζει» νερά όταν βρέχει, ανέφερε πως θα αποκατασταθεί πλήρως. Η ανάθεση του έργου έγινε ύστερα από διαγωνισμό. Το έργο θα κοστίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί τέλος Σεπτεμβρίου. Λόγω των εργασιών, η αίθουσα της Ολομέλειας θα κλείσει για ένα μήνα γύρω στο Πάσχα και τρεις μήνες το καλοκαίρι.

Μέχρι το Πάσχα δε, θα γίνουν δύο τουλάχιστον ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με το νέο σύστημα.

Τα κονδύλια για τα έργα αναβάθμισης της Βουλής είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ, τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και τα αποθεματικά του.

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ