Έντονη κινητικότητα καταγράφεται ήδη στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, μετά την σχετική δημοσιοποίηση για την διενέργεια των εσωκομματικών διαδικασίων για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων, ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ σε ολόκληρη την χώρα.
Μετά τις δηλώσεις της τέως προέδρου κας Νατάσας Βενετοκλή που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για να είναι εκ νέου υποψήφια, αίσθηση προκαλούν σήμερα, οι δηλώσεις του κ. Νίκου Γκορίτσα, στελέχους της Ν.Δ. και της ΝΟΔΕ επί πολλά έτη.
Ο κ. Γκορίτσας, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις διαδικασίες, απευθύνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, λέγοντας πως θα τελειώσουν οι «πολιτικοί εκβιασμοί» αφού οι εκλογές των νέων οργάνων θα γίνουν από την βάση, και όχι από τους εκλέκτορες. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και αυτός υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ.
«Είναι ένα πάρα πολύ καλό βήμα, διότι όταν θα εκλέγονται από την βάση, από τα μέλη απ’ ευθείας και φεύγουν από την μέση οι εκλέκτορες –οι οποίοι αποτελούσαν έναν ‘πολιτικό εκβιασμό’- θα είναι πιο καθαρή η γνώμη του κόσμου, σε σχέση με αυτούς που θέλουν να τους αντιπροσωπεύουν. Είναι ευσεβείς οι πόθοι ορισμένων να θέλουν να καθυποτάξουν κάποια στιγμή, προς ίδια συμφέροντα ή προς αφελείς φιλοδοξίες, τις γνώμες και τις ψήφους. Με αυτό τον τρόπο, αλλάζει το παιχνίδι και γίνονται τα πράγματα πιο όμορφα για τον κόσμο, που τον ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία» όπως τόνισε.
Επειδή η διαδικασία γίνεται περισσότερο δημοκρατική και ενισχύει τόσο την θέση των υποψηφίων όσο και τον ρόλο των μελών, ο κ. Γκορίτσας ανέφερε τα εξής: «Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα που δεν θα έχουν τον φόβο ότι θα ‘μανατζάρονται’ από κάποιους….
Αυτή η κατάσταση, δυστυχώς, έχει ταλανίσει τη Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να λήξει αυτό. Όχι ότι δεν θα υπάρχουν παρεμβάσεις… θα υπάρχουν.
Ωστόσο είναι ένα καλό βήμα, για να αισθανθούν άνετα και όμορφα οι άνθρωποι που αγωνίζονται πάρα πολλά χρόνια για τη Ν.Δ. Είναι η ώρα, τα μέλη να πάνε να εκφραστούν στην κάλπη αφού αισθάνονταν στελέχη β’ κατηγορίας με την προηγούμενη διαδικασία μέσω εκλεκτόρων».
Σε ερώτηση εάν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία, δήλωσε: «Κατ’ αρχήν πιστεύω ότι και ο κόσμος της Ν.Δ. θα ανταποκριθεί, αλλά και θα δούμε νέα πρόσωπα. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Αυτό έχει ζητήσει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μιλάμε για ‘γηγενή’ άτομα της Ν.Δ. στέκονται εκεί, την αγαπούν και δεν έχουν πίσω στο μυαλό τους συμφέροντα, επιδιώξεις κ.λπ. Όσο για μένα δεν κλείνεις ποτέ καμία πόρτα, και ποτέ μην λές ποτέ! Όλες αυτές οι θέσεις, είναι θέσεις προσφοράς και το έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια, πολλά δυνατά ονόματα».
Όπως έγραψε η «δ» ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ημερομηνία επίσημα, ούτε έχει εκδοθεί η απαραίτητη εγκύκλιος από τη Νέα Δημοκρατία αλλά οι πληροφορίες τοποθετούν τις εκλογικές διαδικασίες στα μέσα του προσεχούς Μαΐου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ