Δεύτερη συμμετοχή της Ραφαέλας Σπανουδάκη σε μεγάλη διοργάνωση αυτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ, αλλά πρώτη που εκκίνησε σωστά ολοκληρώνοντας στην 35η θέση. Θα μπορούσε όμως να περάσει στα ημιτελικά και το ότι δεν τα κατάφερε ήταν κάτι που την απογοήτευσε αφού στόχος της ήταν το ατομικό ρεκόρ.

Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν άτυχη καθώς τοποθετήθηκε στην πιο δύσκολη σειρά με την πολύ φορμαρισμένη Αχουρέ, τη Βρετανίδα Φίλιπ που επίσης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και τη Ντέστινι Κάρτερ που είναι… Αμερικανίδα.

Η Ροδίτισσα σπρίντερ ολοκλήρωσε στην 6η θέση της 5ης προκριματικής σειράς τρέχοντας σε 7.40. Με αυτήν την επίδοση κατετάγη 35η με την Ελβετίδα Άιλα Ντελ Πόντε να είναι η έκτη που πέρασε με χρόνο τρέχοντας σε 7.31. Επίδοση που η Σπανουδάκη μπορούσε να κάνει, έχοντας φέτος ατομικό ρεκόρ 7.29, αλλά σύμφωνα με την ίδια: «Δεν ξέρω τι έγινε… Ήμουν καλά όλο το προηγούμενο διάστημα, ένιωθα καλά στο ζέσταμα, αλλά δε μου βγήκε τίποτα στον αγώνα. Εγώ ήθελα να κάνω ατομικό ρεκόρ…».

Η Σπανουδάκη έχει την ευκαιρία πλέον να προετοιμαστεί για τον ανοιχτό και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Εξάλλου, κάνοντας ατομικό ρεκόρ, η Μαρία Μπελιμπασάκη πέρασε στα ημιτελικά των 400μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τρέχοντας στην πρώτη προκριματική σειρά, ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση πίσω από την Αμερικανίδα Κόρτνι Οκόλο. Η Μπελιμπασάκη έτρεξε σε 52.27 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 52.28 ενώ η Οκόλο που είναι φοβορί για το χρυσό μετάλλιο έκανε 51.54.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ