Ειδήσεις

Επαναπροσλαμβάνονται οι απολυθέντες υπάλληλοι της Τράπεζας Δωδ/σου-Κατατίθεται τροπολογία

Ενα βήμα πιο κοντά στην δικαίωση, φαίνεται πως βρίσκονται οι απολυμένοι των Συνεταιριστικών Τραπεζών, που τελούν υπό καθεστώς εκκαθάρισης, μεταξύ των οποίων και οι 100 περίπου, της Τράπεζας Δωδεκανήσου.
Η τροπολογία που είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και την οποίαν είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Δ. Γάκης, προέβλεπε, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών που τελούν υπό ειδική εκκαθάριση. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, οι απολυμένοι των Συνεταιριστικών Τραπεζών επανέφεραν το θέμα, ασκώντας πιέσεις για την εκ νέου κατάθεση της τροπολογίας, ωστόσο οι οικονομικές συγκυρίες, δεν ήταν οι ευνοϊκότερες.
Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Υπαλλήλων των υπό Εκκαθάριση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Γάκη και όπως προκύπτει και από διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει  και η κατάθεση της τροπολογίας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων είναι θέμα χρόνου. Συνολικά οι απολυμένοι των Συνεταιριστικών Τραπεζών που βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης είναι 300 σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 100 άτομα στα Δωδεκάνησα. Θα πρέπει  να σημειωθεί ότι από τους απολυμένους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, απορροφήθηκαν μόλις 15 από την ALPHA BANK.
«Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε για την εκ νέου κατάθεση της τροπολογίας, είναι θέμα χρόνου. Εμείς από τον Δεκέμβριο του 2013 δεν σταματήσαμε ποτέ να προσπαθούμε για την δικαίωσή μας. Είμαι όχι μόνο χαρούμενος, αλλά τολμώ να πω και υπερήφανος, διότι με τη δική μας προσπάθεια, ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι συνάδελφοι Εμπορικών Τραπεζών έχουν απορροφηθεί, θα δημιουργηθεί μια νομοθετική ρύθμιση που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε συναδέλφους και των εμπορικών τραπεζών. Δεν σας κρύβω, ότι είχαμε φτάσει σε βαθιά απογοήτευση γιατί υπήρξε κωλυσιεργία όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Η επιμονή και η υπομονή μας, φαίνεται ότι θα αποδώσουν κι αυτή είναι η απάντησή μας, σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν τις προθέσεις και τις προσπάθειές μας», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.
Μάλιστα, μετά τις εξελίξεις αυτές σε ανάρτησή του στο facebook, εκφράζει την πικρία του για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε αλλά και τις λασπολογίες σε μια προσπάθεια κάποιων να εξυπηρετήσουν – όπως λέει- προσωπικά συμφέροντα και αντιπάθειες: «Όταν κάποιοι αναλώνονται, ακόμα και σήμερα, σε προσωπικές επιθέσεις και λασπολογίες, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα και αντιπάθειες, εμείς πιστοί στην συλλογικότητα, δεν πάψαμε να πιστεύουμε στον δίκαιο αγώνα μας. Δεν σταματήσαμε στιγμή να διεκδικούμε την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου και όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών που βρίσκονται υπό ειδική εκκαθάριση. Οι δεσμεύσεις από τοπικούς βουλευτές όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών αλλά και από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη για νομοθετική ρύθμιση/αποκατάσταση της αδικίας που βιώσαμε ως τραπεζοϋπάλληλοι, δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι επιτέλους έφτασε η ώρα της δικαίωσης. Απομένει οι δεσμεύσεις αυτές να γίνουν πράξεις και τα όνειρα όλων των συναδέλφων να γίνουν πραγματικότητα. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου