ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Τουρισμού: Habemus αρμοδιότητες…Τι δίνει στην Ε. Κουντουρά η απόφαση του πρωθυπουργού, τι κρατάει ο Γ. Σταθάκης

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Κουντουρά

Φρε­σκο­τυ­πω­μένο το ΦΕΚ (την Παρα­σκευή) με τις αρμο­διό­τη­τες που δίνο­νται σε πέντε ανα­πλη­ρω­τές υπουρ­γούς από τον πρω­θυ­πουργό Α. Τσίπρα, μεταξύ αυτών και της «ημέ­τε­ρης» Ε. Κου­ντουρά για τον Του­ρι­σμό. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, στην ανα­πλη­ρώ­τρια υπουργό δίνεται ο κύριος όγκος των αρμο­διο­τή­των του συγ­χω­νευ­θέ­ντος υπουρ­γείου Του­ρι­σμού, αλλά υπάρ­χουν αρμο­διό­τη­τες που παρα­μέ­νουν στον υπουργό Οικο­νο­μίας Υπο­δο­μών, Ναυ­τι­λίας και Του­ρι­σμού Γ. Σταθάκη καθώς και αρκετές άλλες, οι οποίες θα ασκού­νται από κοινού ή «μόνο από κοινού», όπως ανα­φέ­ρε­ται χαρα­κτη­ρι­στικά, με τον υπουργό.

Η απόφαση έχεις ως εξής:

«Στην Ανα­πλη­ρώ­τρια Υπουργό Οικο­νο­μίας, Υπο­δο­μών, Ναυ­τι­λίας και Του­ρι­σμού Έλενα Κου­ντουρά ανα­τί­θε­ται η άσκηση των ακό­λου­θων αρμο­διο­τή­των:

1. α) από τη Γενική Διεύ­θυνση Οικο­νο­μι­κών−Διοι­κη­τι­κών Υπη­ρε­σιών και Ηλε­κτρο­νι­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης του πρώην Υπουρ­γείου Του­ρι­σμού

αα) του Τμή­μα­τος Δημο­σιο­νο­μι­κών Ανα­φο­ρών και Επο­πτευό­με­νων Φορέων της Διεύ­θυν­σης Οικο­νο­μι­κού η οποία ασκεί­ται από κοινού με τον Υπουργό

αβ) του Τμή­μα­τος Γραμ­μα­τείας − Ενη­μέ­ρω­σης του Πολίτη της Διεύ­θυν­σης Διοι­κη­τι­κού

αγ) της Διεύ­θυν­σης Του­ρι­στι­κής Εκπαί­δευ­σης και Κατάρ­τι­σης και των υπα­γό­με­νων σε αυτή υπη­ρε­σια­κών μονάδων

αδ) των εκπαι­δευ­τι­κών μονάδων της περί­πτω­σης Δβ του άρθρου 2 του π.δ. 112/2014 η λει­τουρ­γία των οποίων ρυθ­μί­ζε­ται από τις δια­τά­ξεις του νόμου 3105/2003 όπως ισχύει

β) από την Γενική Γραμ­μα­τείας Του­ρι­στι­κής Πολι­τι­κής του πρώην Υπουρ­γείου Του­ρι­σμού

βα) της Γενικής Διεύ­θυν­σης Του­ρι­στι­κής Πολι­τι­κής με το σύνολο των Υπη­ρε­σιών που υπά­γο­νται σε αυτή

ββ) της Ειδικής Υπη­ρε­σίας Προ­ώ­θη­σης και Αδειο­δό­τη­σης Του­ρι­στι­κών Επεν­δύ­σεων

βγ) της Ειδικής Υπη­ρε­σίας Δια­χεί­ρι­σης ΕΣΠΑ οι οποίες ασκού­νται από κοινού με τον Υπουργό

2. Της επο­πτείας όλων των επο­πτευό­με­νων από το πρώην Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού οργα­νι­σμών, νομικών προ­σώ­πων δημο­σίου και ιδιω­τι­κού δικαίου και απο­κε­ντρω­μέ­νων δημό­σιων υπη­ρε­σιών.

Άρθρο 2

Στις κατά το άρθρο 1 αρμο­διό­τη­τες περι­λαμ­βά­νο­νται:

α) οι κοι­νο­βου­λευ­τι­κές αρμο­διό­τη­τες,

β) η νομο­θε­τική πρω­το­βου­λία, η οποία ασκεί­ται μόνον

από κοινού με τον Υπουργό,

γ) η πρόταση για την έκδοση ατο­μι­κών και κανο­νι­στι­κών δια­ταγ­μά­των,

δ) η έκδοση πράξεων ατο­μι­κού και κανο­νι­στι­κού χαρα­κτήρα,

ε) η πρόταση για την έκδοση δια­ταγ­μά­των και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους Υπουρ­γούς, Ανα­πλη­ρω­τές Υπουρ­γούς και Υφυ­πουρ­γούς.

στ) ο διο­ρι­σμός των διοι­κή­σεων όλων των επο­πτευό­με­νων από το πρώην Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού οργα­νι­σμών, νομικών προ­σώ­πων δημο­σίου και ιδιω­τι­κού δικαίου και απο­κε­ντρω­μέ­νων δημό­σιων υπη­ρε­σιών. Η αρμο­διό­τητα αυτή ασκεί­ται από κοινού με τον Υπουργό.

ζ) η από­σπαση, η μετά­ταξη και η τοπο­θέ­τηση του κάθε φύσης και σχέσης εργα­σίας προ­σω­πι­κού όλων των επο­πτευό­με­νων από το πρώην Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού οργα­νι­σμών, νομικών προ­σώ­πων δημο­σίου και ιδιω­τι­κού δικαίου και απο­κε­ντρω­μέ­νων δημό­σιων υπη­ρε­σιών.

Άρθρο 3

Από τις αρμο­διό­τη­τες που ανα­τί­θε­νται με το άρθρο 1 εξαι­ρού­νται και παρα­μέ­νουν στον Υπουργό:

α) ο προσ­διο­ρι­σμός της πολι­τι­κής του Υπουρ­γείου στο πλαίσιο των απο­φά­σεων του Υπουρ­γι­κού Συμ­βου­λίου και των λοιπών συλ­λο­γι­κών κυβερ­νη­τι­κών οργάνων καθώς και ο συντο­νι­σμός της εφαρ­μο­γής της πολι­τι­κής αυτής,

β) η εκπρο­σώ­πηση του Υπουρ­γείου στην Ευρω­παϊκή Ένωση και τους διε­θνείς οργα­νι­σμούς,

γ) ο διο­ρι­σμός, η πρό­σληψη, η από­σπαση, η μετά­ταξη και η τοπο­θέ­τηση του κάθε φύσης και σχέσης εργα­σίας προ­σω­πι­κού των υπη­ρε­σιών του Υπουρ­γείου με την επι­φύ­λαξη των περ. στ) και ζ) του προη­γού­με­νου άρθρου της παρού­σας”.

Αυτό σημαί­νει ότι η κα Κου­ντουρά πάει στο Βερο­λίνο… θεσμι­κώς, πλήρης και πρέπει να μετα­φέ­ρουμε και τις πλη­ρο­φο­ρίες μας – σε συνέ­χεια και της ανάρ­τη­σής μας για το «μπο­τι­λιά­ρι­σμα» στις δια­δι­κα­σίες – ότι από την Πέμπτη και την Παρα­σκευή, είχε δοθεί κατεύ­θυνση από το Υπουρ­γείο σε όλες τις υπη­ρε­σίες και τις ΠΥΤ να προ­χω­ρή­σει ταχέως η διεκ­πε­ραί­ωση των υπο­θέ­σεων και των εκκρε­μο­τή­των που είχε παγώσει.

tourismlobby.blogspot.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.