Ειδήσεις

Σεμινάριο Μελισσοκομίας στη Ρόδο

Σεμινάριο μελισσοκομίας για αρχάριους και νέους μελισσοκόμους θα υλοποιηθεί από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρόδου «Η ΚΥΨΕΛΗ» σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» το διάστημα 7 εως 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, που παραχωρεί τις εγκαταστάσεις της. Τα θέματα που θα αναλύσουν στο σεμινάριο έμπειροι εκπαιδευτές είναι : Η κυψέλη και η κοινωνία της μέλισσας, μελισσοκομικός εξοπλισμός, εγκατάσταση μελισσοκομείου, μελισσοκομικοί χειρισμοί, ασθένειες, αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας, ποιοτικός έλεγχος μελιού, επιδοτήσεις – ενισχύσεις μελισσοκόμων κ.α.

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί Διημερίδα Μελισσοκομίας με τη συμμετοχή του καταξιωμένου επαγγελματία μελισσοκόμου–μαθηματικού κ. Αλέξανδρου Γκουσιάρη, καθώς και της ερευνήτριας μελισσοκομίας Δρ. Γούναρη Σοφίας, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι μελισσοκόμοι, αρχάριοι και έμπειροι. Το απόγευμα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Μελένια Βραδιά με την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου και η αναφορά στο Μελεκούνι ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Οι εκδηλώσεις αυτές (Σεμινάριο αρχαρίων, Διημερίδα, Μελένια Βραδιά) εντάσσονται στην πρωτοβουλία ΡΟΔΟΣ – Μήνας Μελισσοκομίας 2018 η οποία επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ερασιτέχνες μελισσοκόμους, αλλά και στους φίλους του πολυτιμότερου εντόμου στον κόσμο, της μέλισσας.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης & Κατάρτισης» που υλοποιεί το ΚΕΚ Γεννηματάς, θα γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.katartisi-pnai.gr. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου, κ. Νίκο Μελισσουργό, τηλ. 22410-48200.

ΜΗΝΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΘΕΜΑ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2/2018

18.00 – 21.00

ΕΙΣΑΓΩΓΗ – Η κυψέλη – Η κοινωνία της μέλισσας – Μελισσοκομικός εξοπλισμός – Χειρισμοί

Νίκος Μελισσουργός Τάσος Κρητικός

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2/2018

11.00 – 14.00

Επιθεωρήσεις – Εποχικοί Μελισσοκομικοί χειρισμοί – Πρακτική άσκηση

Τάσος Κρητικός Νίκος Μελισσουργός

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/2/2018

18.00 – 21.00

Εγκατάσταση μελισσοκομείου – Μεταφορές – Προϊόντα κυψέλης – Τροφοδότηση μελισσιών – Αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας

Νίκος Μελισσουργός Τάσος Κρητικός Νίκος Ρέτσας

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018

18.00 – 21.00

Ασθένειες – Εχθροί – Δηλητηριάσεις μελισσών – Ποιοτικός έλεγχος μελιού – Επιδοτήσεις – Ενισχύσεις Μελισσοκόμων

Γιάννης Νιωτάκης Γιώργος Μοσχίδης Αποστολίδου Εύα

Οι τρεις πρώτες εκπαιδευτικές ενημερώσεις (7/2, 10/2, 14/2) αφορούν κατά κύριο λόγο αρχάριους μελισσοκόμους.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2/2018

11.00-14.00 και

18.00 – 21.00

ΠΡΩΙ

Βασιλοτροφία – Πρακτική άσκηση

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ-Παρουσίαση Έρευνας Μελιτοεκκρίσεων Πεύκου Ρόδου.

Γκουσιάρης Αλέξανδρος, Γούναρη Σοφία

Μοσχίδης Γιώργος

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/2/2018

18.00 – 21.00

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ – ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΩΣ ΠΓΕ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ, ΜΕΛΕΝΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ/ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Γκουσιάρης Αλέξανδρος- Γούναρη Σοφία-

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου