Τοπικές Ειδήσεις

Κ. Ταρασλιάς: «Προεκλογικά τερτίπια το σόου του Φ. Χατζηδιάκου»

«Ο δήμαρχός μας είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένος στις Ροδίτισσες και στους Ροδίτες, και όχι στα μεγάλα συμφέροντα»

Προεκλογικά τερτίπια, ήταν το σόου του Φώτη Χατζηδιάκου και της παράταξής του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επικοινωνίας, Τύπου και Εθιμοτυπίας κ. Κώστα Ταρασλιά. Η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, έχει ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο μέχρι σήμερα και θα ολοκληρώσει εντός του 2023 σημαντικές παρεμβάσεις, κλείνοντας πληγές του παρελθόντος και είναι έτοιμη να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της.
Αναλυτικότερα, με αφορμή την έγκριση και την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και την αποχώρηση του Φώτη Χατζηδιάκου και των συνεργατών του από τη συνεδρίαση με …πρόσχημα την διαφωνία της για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που αφορούσε στην έγκριση της έναρξης συζήτησης από το ΔΣ της ΔΕΡΜΑΕ με επιχειρηματία ο οποίος ενδιαφέρεται να υποβάλει 12ετές επενδυτικό πλάνο και να παρατείνει την διάρκεια μίσθωσης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στις Πηγές Καλιθέας, ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε ότι: «Το Τεχνικό Πρόγραμμα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη. Είμαστε υπερήφανοι διότι έχει επιτελεστεί ένα τεράστιο έργο μέχρι σήμερα και θα ολοκληρώσουμε πολλές από τις δεσμεύσεις μας το 2023. θεωρούμε ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την ανανέωση της θητείας μας.
Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς προχώρησαν έργα που χρόνιζαν, από το Εθνικό Θέατρο για την αποκατάσταση του οποίου υπάρχουν για πρώτη φορά εγκεκριμένες μελέτες από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως επίσης υπάρχει εγκεκριμένο κείμενο για την νέα προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου.
Παράλληλα τρέχει ο διαγωνισμός για την Νέα Αγορά και περιμένουμε τον ανάδοχο του έργου. Γίνονται επίσης όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι πολίτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα να εξακολουθήσουν να διατηρούν τα καταστήματά τους εκεί, ενώ μέσα από ένα δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα διατεθούν τα υπόλοιπα καταστήματα στους ενδιαφερόμενους.
Ο δήμαρχός μας, είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένος στις Ροδίτισσες και στους Ροδίτες, και όχι στα μεγάλα συμφέρονται. Από τον κ. Χατζηδιάκο τέθηκε με έναν απρεπή τρόπο ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία. Προφανώς και την κάνουμε πολύ σωστά αλλά δεν αποδεχόμαστε τα δικά του σχέδια που συμπεριελάμβαναν μεγάλα trust και αυτό το αποδεικνύουμε εμπράκτως.
Ο κ. Χατζηδιάκος θέλησε επί των ημερών του να δώσει την Νέα Αγορά σε μία μεγάλη εταιρεία και να θέσει εκτός όλους τους καταστηματάρχες. Εμείς δεν μετακινήσαμε κανέναν επιχειρηματία από δημοτικά ακίνητα, το αντίθετο μάλιστα. Μέσα από δημόσιες προσκλήσεις δίνουμε τη δυνατότητα στους Ροδίτες να διεκδικήσουν ακίνητα.
Προφάσεις εν αμαρτίαις θα χαρακτήριζα την αποχώρησή του από το δημοτικό συμβούλιο διότι ο κ. Χατζηδιάκος δεν σεβάστηκε κάτι πάρα πολύ απλό. Η διοίκηση της ΔΕΡΜΑΕ δεν θέλησε να κάνει τίποτε παραπάνω από το να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ότι πρέπει να προβεί σε μία σειρά από κινήσεις για την ανάθεση του καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος στις Πηγές Καλλιθέας. Είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με όσα προβλέπει ο νόμος 4932/2022 που μας παρέχει τη δυνατότητα να υπάρξει επέκταση των συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε κτήρια του Δημοσίου. Λειτουργούμε απολύτως νόμιμα και όχι όπως στο παρελθόν που είδαμε να γίνονται παραχωρήσεις… εκτός πλαισίου νόμου.
Πολύ σωστά το ΔΣ της ΔΕΡΜΑΕ προέβη στη συγκεκριμένη διαδικασία στην οποία δεν υπάρχει απολύτως τίποτε το μεμπτό. Αντίθετα ακολουθεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο».
Ο κ. Ταρασλιάς απάντησε και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τη στάση που τήρησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Καραταπάνης και τη διαγραφή του στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε ότι: «Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θέλουν να κάνουν ένα σόου. Και σε αυτό το σόου όπως διαπιστώνουμε συμμετέχουν και δικοί μας άνθρωποι οι οποίοι θεωρούσαμε ότι είναι κομμάτι της ψυχής μας.
Ο κ. Καραταπάνης εκτιμώ ότι κατάλαβε πολύ καλά, απλά θέλει να χαράξει μία δική του πορεία. Ακόμη και όσα καταλογίζει στον δήμαρχο…, είναι επίσης προφάσεις εν αμαρτίαις, διότι δεν σεβάστηκε τη δουλειά των συναδέλφων του στον κάθε τομέα ευθύνης με ένα δήμαρχο ο οποίος δεν παρεμβαίνει. Υπάρχουν άλλωστε δηλώσεις δημοτικών συμβούλων σε προηγούμενες συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου που τονίζουν απερίφραστα ότι δεν δέχθηκαν ουδέποτε πιέσεις να ψηφίσουν το οτιδήποτε ενώ είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν και δικές τους διαφορετικές απόψεις.
Η παράταξη του Αντώνη Καμπουράκη περιλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν μπορούν όμως κάποιοι να δεχθούν ότι έχουμε προχωρήσει και αυτό τους ενοχλεί. Επίσης, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι έχουμε ένα δήμαρχο ο οποίος έχει δώσει αρμοδιότητες στους συνεργάτες του, δεν παρεμβαίνει στα απλά καθημερινά, διαδικαστικά ζητήματα και κάνει ό,τι πρέπει να κάνει ο κάθε δήμαρχος. Είναι αυτός ο οποίος παίρνει πρώτος τις πρωτοβουλίες, συνομιλεί με το κέντρο. Έχουμε σημειώσει το τελευταίο διάστημα σημαντικές πρωτιές -ως αποτέλεσμα των επαφών αυτών και των διεκδικήσεων- όπως η ένταξη του δήμου μας στο πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων ή τη χρηματοδότηση για τα έργα αγροτικής οδοποιίας. Ο δήμαρχός μας είναι συνομιλητής του Κέντρου για όλες τις διεκδικήσεις της Ρόδου.
Να σας θυμίσω ότι ο κ. Καμπουράκης στα συνέδρια της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και της ΕΝΠΕ, τόνισε ότι στις νησιωτικές περιοχές όπου φυλάμε Θερμοπύλες οφείλουμε να λειτουργούμε πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και να προτάσσουμε την ενίσχυση των πολιτών. Διότι εμείς στις περιοχές αυτές οφείλουμε να είμαστε δυνατοί απέναντι σε όποιες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα που δέχεται η χώρα μας», είπε ο κ. Ταρασλιάς και συνέχισε λέγοντας ότι:
«Δεν είναι δυνατόν ο συνάδελφός μας, ο κ. Καραταπάνης, να θεωρεί ότι αγαπά τη Ρόδο περισσότερο από ό,τι εμείς γιατί εμείς θέσαμε στόχο ότι η Ρόδος χρειάζεται ολοκληρωμένη διαχείριση. Είναι πολλά τα μέτωπα. Μας άφησαν πολλές πληγές και τις κλείνουμε μία μια και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για μία ακόμη θητεία».
Κανείς δεν υποχρέωσε τον Σ. Κραταπάνη να παραμείνει στην παράταξη, τόνισε ο κ. Ταρασλιάς. Μάλιστα ανέφερε ότι ο διαγραφείς δημοτικός σύμβουλος με έγγραφή του αναφορά προς τον ίδιο, είχε εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του για τα έργα του νέου τεχνικού προγράμματος στη Ν. Ρόδο.
Ο κ. Καραταπάνης σε σχόλιο στα ΜΜΕ είπε ότι ανακουφίστηκε με τη διαγραφή του. Νομίζω ότι κανένας δεν είχε πιέσει τον κ. Καραταπάνη. Κανείς δεν του έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να παραμείνει και ως μορφωμένος άνθρωπος και σοβαρός, όπως τον γνωρίζουμε, εάν θεωρούσε ότι είχε φορτωθεί μεγάλο βάρος, θα μπορούσε να είχε αποδεσμευτεί νωρίτερα. Άρα λοιπόν δεν μπορεί να πει τίποτε περισσότερο ο Σάββας Καραταπάνης. Τον εκτιμούμε ως άνθρωπο. Όμως στην πολιτική πρέπει να φέρνεις αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα της πολιτικής του δεν ήταν στην κατεύθυνση προς το συντονισμένο έργο και τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχει γίνει. Οι συνάδελφοι του δήμου θεωρώ ότι όλο αυτό το διάστημα υπερέβαλαν εαυτόν και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.
Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας στη Ν. Ρόδο, στους κοινοτάρχες που μιλούν και με τεχνικές υπηρεσίες και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία και διεύθυνση του δήμου μας για τα θέματα που τους αφορούν. Υπάρχουν χωρικές αντιδημαρχίες όπου δεν έγινε κατανοητό ότι είναι εφικτό να μπορούν να τρέξουν παρεμβάσεις. Και υπάρχουν όμως χωρικές αντιδημαρχίες οι οποίες έχουν να παρουσιάσουν σημαντικό έργο.
Για πρώτη φορά έχουμε ονοματισμένα έργα ανά περιοχή και ενότητα με τα αντίστοιχα ποσά στο τεχνικό μας πρόγραμμα. Προτεραιοποιούμε τις ανάγκες χωρίς να περιλαμβάνει το τεχνικό μας πρόγραμμα γενικώς και αορίστως κωδικούς όπως στη θητεία του Φώτη Χατζηδιάκου.
Ούτως ή άλλως, ο Σάββας Καραταπάνης με έγγραφή του αναφορά που έστειλε σε εμένα στο πλαίσιο του απολογισμού που κάνουμε, είπε ότι όσον αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα, έγινε αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών της περιοχής (της Νότιας Ρόδου) αναφέροντας ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση ο προγραμματισμός των έργων και ότι καλώς ετέθησαν τα θέματα στο τεχνικό πρόγραμμα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου