Τοπικές Ειδήσεις

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία 8 ημεδαπών που ενεπλάκησαν σε απάτες phishing

Σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων εμπλεκομένων σε απάτες «phishing» στο νησί της Ρόδου, προχώρησε με δύο αποφάσεις που εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Με την πρώτη απόφαση του προέδρου της Αρχής δεσμεύονται τα περουσιακά στοιχεία και συγκεκριμένα κάθε είδους λογαριασμοί, τίτλοι, επενδυτικά στοιχεία ή χρηματοπιστωτικά προϊόντα που τηρούνται σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ενός 48χρονου μιας 40χρονης, ημεδαπών, κατοίκων Αθηνών, σε λογαριασμούς των οποίων στην τράπεζα Alpha Bank κατέληξαν χρήματα που αφαιρέθηκαν δολίως με απάτη.
Την 19:45 ώρα της 8ης Νοεμβρίου 2021 το θύμα δέχτηκε στο κινητό του τηλέφωνο παραπλανητικό μήνυμα, στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα, το οποίο ανέφερε ότι πρέπει να επιβεβαιώσει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του στην εφαρμογή ηλεκτρονικής τραπεζικής του λογαριασμού του, υποδεικνύοντάς του να ακολουθήσει σχετικό υπερσύνδεσμο όπου εμφανιζόταν ως «alphafalesgr.com» για την επιβεβαίωση αυτή.
Το θύμα δεν αντιλήφθηκε την απάτη και πραγματοποίησε σύνδεση στον εν λόγω υπερσύνδεσμο εισάγοντας τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής του.
Την επόμενη μέρα ειδοποιήθηκε ότι έχουν πραγματοποιηθεί τρεις μεταφορές ποσών από το λογαριασμό του, προς άγνωστους προς εκείνον λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα ύψους 2.500 ευρώ και 9.000 ευρώ αντίστοιχα και μια προς άλλο λογαριασμό ύψους 2.000 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί ενός 37χρονου κάτοικου Χαλκίδας, μιας 50χρονης κατοίκου Πάτρας, μιας 21χρονης κατοίκου Χαλκίδας, ενός 21χρονου κατοίκου Θήβας, μιας 27χρονης κατοίκου Θήβας κι ενός 33χρονου κατοίκου Χαϊδαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, την 5η Νοεμβρίου 2021 καταγγέλθηκε από ιδιώτη ότι συμφώνησε με έναν ημεδαπό για την πώληση μέσω αγγελίας περιουσιακού του στοιχείου και επρόκειτο να του στείλει προκαταβολή ύψους 2.480 ευρώ σε λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα.
Αφού ζητήθηκε από τον δράστη ο αριθμός της τραπεζικής κάρτας, παρελήφθη μήνυμα με συγκεκριμένο κωδικό στο κινητό του κι όταν ο εν λόγω κωδικός γνωστοποιήθηκε στον δράστη, αφαιρέθηκαν από δύο τηρούμενους στην Εθνική Τράπεζα λογαριασμούς του επιπλέον 18.290 και 8.640 ευρώ.
Τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς των 6 ημεδαπών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου