Ειδήσεις

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας σε Κω και Κάλυμνο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, Ηλίας Γ. Ζωγραφίδης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα νησιά του Αιγαίου μας, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο, 27 και 28 Νοεμβρίου 2014 τα νησιά της Κω και της Καλύμνου.
Στην Κω στις 27 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη, συνάντησε στο Επαρχείο Κω τον Έπαρχο Κω, κ. Γιώργο Χαλκιδιό με τον οποίο αφού συζήτησε , συνάντησε τους φορείς κοινωνικής μέριμνας του νησιού. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τις δράσεις τους και τα προβλήματά τους και τους έκανε γνωστό το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ αυτών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισημαίοντάς τους ταυτόχρονα ότι περιμένει προτάσεις και ιδέες σχετικά με την κατεύθυνση της κοινωνικής μέριμνας στο νησί της Κω.
Εν συνεχεία συνοδεία του Επάρχου Κω και της κοινωνικής λειτουργού και υπαλλήλου στο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κω, κυρίας Δήμητρας Γιάχου :
Α) είχε την τιμή να επισκεφθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου, κ. Ναθαναήλ, με τον οποίο είχε εγκάρδια συνάντηση κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για το θεάρεστο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και μοιράστηκε μαζί του σκέψεις για την στήριξη των αναξιοπαθούντων κατοίκων του νησιού,
Β) επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κω, κ. Γιώργο Κυρίτση στο γραφείο του με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας τους σχετικά με την ανάληψη δράσεων στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας στην Κω,
Γ) επισκέφθηκε Ειδικό Σχολείο Κω «ΤΟ ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟΝ» και το Γηροκομείο όπου συνομίλησε με εργαζόμενους που τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις των δομών αυτών.

Στις 28 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή, επισκέφθηκε την Κάλυμνο όπου είχε συνάντηση στο Επαρχείο Καλύμνου με τον Έπαρχο, κ. Ιωάννη Θεμέλαρο. Ακολούθησε συνάντηση με πιστοποιημένους και μη φορείς κοινωνικής μέριμνας που δραστηριοποιούνται στο νησί με τους οποίους είχε μία γόνιμη συζήτηση κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τα κοινωνική προβλήματα που υφίστανται και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμησή τους. Στην συνάντηση όπου παρέστη φυσικά ο Έπαρχος Καλύμνου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Σταυλάς Κωνσταντίνος και Μιχαήλ Μπούκης.
Οι επαφές του συνεχίστηκαν στο Επαρχείο Καλύμνου με συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Καλυμνίων, κ. Ιωάννη Γαλουζή.
Τέλος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΣΟΛΩΝΕΙΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α. «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Καλύμνου, κ. Ιωάννη Θεμέλαρο και την κοινωνική λειτουργό και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κυρία Πιζάνια Αγγελική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης θα συνεχίσει εντός του μηνός Δεκεμβρίου τις επισκέψεις του και σε άλλα νησιά του Αιγαίου μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου