Ειδήσεις

Νέος γ.γ. του ΕΟΤ, από τη Ρόδο: «Μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον τουρισμό»

Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών το 2018, δήλωσε, μιλώντας αποκλειστικά στη «δημοκρατική», ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας.
«Ήταν θετική η φετινή σεζόν, ελπίζουμε όμως σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα το 2018. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι αφίξεις από τη Γερμανία ήταν λ.χ. αυξημένες κατά 18% ενώ τα έσοδα παρουσιάζουν αύξηση 15,4%. Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές. Πιστεύω στους Έλληνες και στην ελληνική φιλοξενία. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στον Τουρισμό. Όλοι οι εκπρόσωποι των τουρ οπερέιτορ με τους οποίους συνομιλώ και όλοι οι άνθρωποι της αγοράς εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη νέα σεζόν. Ήδη υπάρχει αύξηση των προκρατήσεων από τις βασικές τουριστικές αγορές», είπε ο κ. Τσέγας.
Ερωτηθείς ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, εάν οι αυξημένες τουριστικές ροές προς την Ελλάδα τη φετινή σεζόν ήταν συγκυριακό φαινόμενο λόγω του ό,τι παρέμειναν φέτος κλειστές οι αγορές της Τουρκίας και της Βορείου Αφρικής, δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν θεωρώ ότι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών φέτος ήταν απόρροια του γεγονότος ότι ήταν κλειστές οι ανταγωνιστικές αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Άλλωστε από τον Ιούλιο και έπειτα, η Τουρκία δούλεψε καλά με τους Ρώσους. Προσωπικά δεν μπορώ να δω την συγκεκριμένη αγορά ανταγωνιστική ως προς την ελληνική, καθώς εμείς διαθέτουμε ένα εντελώς διαφορετικό τουριστικό προϊόν».
Σε ό,τι έχει να κάνει με την βαριά φορολογία στον Τουρισμό και τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στη μόνη πλέον πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας, ο κ. Τσέγας απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, σημείωσε μόνο ότι στη Ρόδο συνεχίζουν να γίνονται μεγάλες επενδύσεις από ντόπιους ξενοδόχους, πράγμα που αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες του Τουρισμού. «Το θέμα της φορολογίας είναι σύνθετο. Συνομίλησα με αρκετούς επιχειρηματίες στη Ρόδο. Κανείς δεν μου είπε ότι η χρονιά δεν ήταν καλή. Διαπίστωσα ότι ντόπιοι ξενοδόχοι κάνουν επενδύσεις βλέποντας ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα», είπε ο κ. Τσέγας.
Τέλος, σε ότι αφορά τη στόχευση του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή, ο κ. Τσέγας ανέφερε: «Η τουριστική στρατηγική χαράσσεται από το Υπουργείο Τουρισμού και υλοποιείται από τον ΕΟΤ. Συνεχίζουμε δυναμικά με τα press-fam trips, τη φιλοξενία bloggers, την προβολή μέσω διαδικτυακών portal και μέσω του twitter. Όπως πάντα θα κάνουμε κάποιες διαφημιστικές καταχωρήσεις σε καίρια ΜΜΕ, ενώ θα ενισχύσουμε την τουριστική προβολή με τη συμμετοχή μας στις τουριστικές εκθέσεις. Η βασική μας στόχευση, όπως ήδη γνωρίζετε, είναι ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο. Έμφαση δίνουμε πλέον στο θεματικό τουρισμό, όπως βλέπουμε ότι κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Είναι μία θετική δράση που χαιρετίζουμε και επικροτούμε, γι’ αυτό άλλωστε είμαι σήμερα εδώ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου