Αθλητικά

Απαλλάχθηκαν οι κατηγορούμενοι

Να μην γίνει κατηγορία σε βάρος 4 κατοίκων Κρεμαστής και δύο ακόμη ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, αγνώστου διαμονής, για τις πράξεις της δημόσιας πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και της δημόσιας πρόκλησης ή διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους, της παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή διευκόλυνσης δημόσια ή δια του ηλεκτρονικού τύπου ή του διαδικτύου μεμονωμένων ατόμων ή οργανωμένων ομάδων προσώπων για διάπραξη αδικημάτων που φέρεται ότι τέλεσαν στην Κρεμαστή Ρόδου στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 και 1 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Επιπλέον αποφασίστηκε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος τους για τις πράξεις της απειλής, της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Την 30η Σεπτεμβρίου 2012, διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Αφαντου ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των αθλητικών σωματείων-ομάδων «ΑΕΡΑ» και «ΦΟΙΒΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ», στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Ο αγώνας έληξε με σκορ 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, ενώ στο φύλλο αγώνα, ως παρατηρήσεις του διαιτητή καταγράφηκαν κάποια μεμονωμένα επεισόδια, λεκτικής φύσης, μικρής έκτασης με τον προπονητή της ομάδας «ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ» και τον εκπρόσωπο της ομάδας «ΑΕΡΑ».
Το βράδυ της ίδιας ημέρας και περί ώρα 20:17′ μ.μ. ο τέταρτος κατηγορούμενος, ποδοσφαιριστής του αθλητικού σωματείου «ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ», προέβη σε ανάρτηση στο Facebook ανήρτησε σχόλιο που αφορά σε επεισόδιο με ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας.
Κάτω από την ανάρτηση αυτή υπήρξαν δεκάδες σχόλια, μεταξύ δε των σχολιαστών υπήρξαν και οι λοιποί κατηγορούμενοι, από τους οποίους ο πρώτος τυγχάνει γενικός αρχηγός της ομάδας «ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ» και ο τρίτος ποδοσφαιριστής ενώ οι υπόλοιποι υποστηρικτές και φίλοι τους.
Στα σχόλια αυτά, όπως καταγγέλθηκε υπήρχαν απειλές κατά του παίχτη ενώ υπήρξε περαιτέρω δημοσιεύση από τον γενικό αρχηγό της ομάδας σε αθλητική ειδησεογραφική ιστοσελιδα με ανάλογο περιεχόμενο.
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι με τα σχόλια υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ οπαδών μίας ομάδας, μετά από ήττα αυτής, η οποία περιέχει αόριστα σχόλια για το ποια θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των παικτών της αντίπαλης ομάδας στο παιχνίδι του 2ου γύρου και τα οποία διατυπώνονται προς ενίσχυση της ψυχολογίας των υποστηρικτών και των παικτών της ηττημένης ομάδας και προς δημιουργία κλίματος ευφορίας και νίκης ενόψει του αγώνα που θα ακολουθήσει στο δεύτερο γύρο.
Κανείς από τους κατηγορούμενους, όπως τονίζεται, δεν προκάλεσε σε άλλον στην απόφαση να τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα με ανάπτυξη σχετικής επιχειρηματολογίας ούτε και διέγειρε άλλον, έστω και έμμεσα, για να του προκαλέσει τέτοια απόφαση.
Τονίζεται ακόμη ότι τα όσα ειπώθηκαν, δεν ειπώθηκαν ούτε μέσα σε αθλητικές εγκαταστάσεις ή στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο τους ή στις βοηθητικές εγκαταστάσεις ή στους χώρους προσέλευσης και στάθμευσης, κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης ούτε με αφορμή μία αθλητική εκδήλωση πριν από την έναρξη ή μετά τη λήξη της ή μακριά από το χώρο που προορίζεται για την εκδήλωση αυτήν όπως προβλέπει ο νόμος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου