ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμμ. Μοράρης: Η Ρόδος μας να αλλάξει όψη τώρα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αγα­πη­τοί μου φίλοι και αγα­πη­τές μου φίλες,

Λόγω του επαγ­γέλ­μα­τός μου και της συχνής επαφής που έχω με τους συμπο­λί­τες μου, συζη­τώ­ντας καθη­με­ρινά για απλά μικρά και μεγάλα προ­βλή­ματα που αντι­με­τω­πί­ζει ο τόπος μας, απο­φά­σισα να ξεκι­νήσω τον αγώνα μου ως υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος με την παρά­ταξη του Αλέ­ξαν­δρου Κολιάδη «ΕΝΑ Ενω­μέ­νοι Αλλά­ζουμε MAZI» για τη Ρόδο. Στόχος ολό­κλη­ρης της ομάδας είναι η Ρόδος μας να αλλάξει όψη ΤΩΡΑ!

Ο κατά­λο­γος με τα προ­βλή­ματα που πρέπει να επι­λυ­θούν στο νησί μας είναι αρκετά μεγάλος. Όλοι όσοι ζούμε στη Ρόδο τα γνω­ρί­ζουμε.

Η εκλογή ενός νέου Δημάρ­χου με νέο διοι­κη­τικό συμ­βού­λιο δε σημαί­νει ότι δια μαγείας όλα θα επι­λυ­θούν.

Ας είμαστε ρεα­λι­στές αλλά και ειλι­κρι­νείς. Δεν ερχό­μα­στε να τάξουμε τα ανέ­φι­κτα ούτε να δώσουμε φλούδες ελπίδες σε κανέναν. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Όλοι μαζί όμως με γνώμονα την αγάπη για το νησί μας που υπο­φέ­ρει τελευ­ταία μπο­ρούμε να φέρουμε μικρές αλλαγές για μια ποιο­τική ζωή στον τόπο μας.

Και­νο­το­μίες λει­τουρ­γι­κές που εφαρ­μό­ζο­νται τα τελευ­ταία χρόνια σε άλλους δήμους της Ελλάδας με πρω­το­πόρο το δήμο των Τρι­κά­λων θα απο­τε­λού­σαν μια καλή αρχή και βάση για να στή­σουμε τη Ρόδο μας από την αρχή.

1) Έκδοση εγγρά­φων άμεσα με παρά­δοσή τους στους πολίτες μέσω μικρού βαν ώστε να απο­φεύ­γο­νται άσκοποι συνω­στι­σμοί και χρο­νο­βό­ροι μέσα στις δημό­σιες υπη­ρε­σίες.

2) Δημιουρ­γία πλατ­φόρ­μας και σχε­τι­κής εφαρ­μο­γής (νέες τεχνο­λο­γίες και εφαρ­μο­γές) για τους πολίτες όπου άμεσα θα ανα­φέ­ρο­νται προ­βλή­ματα που εντο­πί­ζο­νται στις γει­το­νιές και ο δήμος θα ενη­με­ρώ­νε­ται άμεσα.

Και συνε­χί­ζουμε…

3) Απο­μά­κρυνση από τις οδούς και τα πεζο­δρό­μια των νεκρών ζώων και μέριμνα για την απο­τέ­φρωση ή την υγειο­νο­μική τους ταφή, σύμφωνα με τις δια­τά­ξεις της εθνικής και ενω­σια­κής νομο­θε­σίας. Άμεση υπο­χρέ­ωση των υπη­ρε­σιών που είναι αρμό­διες για την καθα­ριό­τητα των οδών του εθνικού, επαρ­χια­κού και αστικού δικτύου.

4) Ίδρυση και λει­τουρ­γία απο­τε­φρω­τη­ρίων και κοι­μη­τη­ρίων ζώων συντρο­φιάς από οργα­νι­σμούς τοπικής αυτο­διοί­κη­σης και συν­δέ­σμους αυτών, καθώς και από φυσικά πρόσωπα. Οι οργα­νι­σμοί τοπικής αυτο­διοί­κη­σης μπορούν, επίσης, να συμ­βάλ­λο­νται με ιδιω­τικά απο­τε­φρω­τή­ρια και κοι­μη­τή­ρια ζώων συντρο­φιάς, σύμφωνα με τον ν. 4412/2016 (Α΄ 147).

5) Δημιουρ­γία αστικού ιστού εύκολου και προ­σβά­σι­μου για όλους.

Τα παρα­πάνω και άλλα πολλά είναι κάποια παρα­δείγ­ματα που με θέληση και με έναν δήμαρχο που πραγ­μα­τικά θα θέλει να προ­σφέ­ρει μπορούν να υλο­ποι­η­θούν για μια Ρόδο καλύ­τερη και ποιο­τική.

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά…Όλοι μαζί μπο­ρούμε!!!

Μόνο ενω­μέ­νοι αλλά­ζουμε!

#ΕΝΑ μαζί για τη Ρόδο μας! #ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!

Με εκτί­μηση,

Μοράρης Κ. Εμμα­νουήλ

MSc, αθλη­τι­κός διαι­το­λό­γος – δια­τρο­φο­λό­γος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.