Τοπικές Ειδήσεις

«Χαράς Ευαγγέλια», σε λεωφορεία, ταξί και ενοικιαζόμενα οχήματα

Παράλληλα με τις αφίξεις και τα ρεκόρ που καταγράφει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο, αυξάνεται και η ζήτηση στα μέσα μεταφοράς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η «δ» η κίνηση ξεκίνησε από τον Ιούλιο, κορυφώθηκε μέχρι και τις 25 Αυγούστου περίπου, κατόπιν παρουσίασε μια μικρή κάμψη και άρχισε ξανά τον Σεπτέμβριο.
Η ΔΕΣ ΡΟΔΑ
Οι τουρίστες, κατά βάση επιλέγουν να κάνουν τις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία για πολλούς λόγους: αφενός είναι συνηθισμένοι από τις χώρες προέλευσής τους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφετέρου δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να νοικιάσουν αυτοκίνητο ή μοτοποδήλατο.
Μιλώντας προς την «δ» ο διευθυντής της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Καραμανώλης τόνισε τα εξής:
«Τα δρομολόγια είναι πυκνά και δεν παρουσιάστηκαν μεγάλα προβλήματα όπως σε άλλες χρονιές. Είναι αλήθεια πως φέτος, με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν περιμέναμε ότι οι ξένοι επισκέπτες μας θα προτιμούσαν τα λεωφορεία. Ωστόσο, η αύξηση στην κίνηση, απέδειξε το αντίθετο. Τα δρομολόγια θα συνεχίσουν να είναι πυκνά για να εξυπηρετούν τον κόσμο, μέχρι να κλείσει η σεζόν.
Μία βασική παράμετρος είναι ότι όλα τα οχήματά μας είναι καινούργια. Ο στόλος μας, αριθμεί συνολικά 35 λεωφορεία και το σημαντικότερο είναι πως δεν θα δείτε στους δρόμους του νησιού παλαιά οχήματα πια, αφού τα έχουμε αποσύρει. Παράλληλα, υπάρχουν και αρκετοί οδηγοί. Στις επόμενες ημέρες, προχωρούμε σε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις για να καλύψουμε τα όποια κενά δημιουργηθούν.
Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν ελεγκτές στα λεωφορεία και διενεργούν συνεχείς ελέγχους –απόρροια της συμφωνία που έχει η ΔΕΣ ΡΟΔΑ με την εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση και διακίνηση των εισιτηρίων.
Οι τουρίστες επιλέγουν τα λεωφορεία είτε επειδή το έχουν στην κουλτούρα τους να μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, είτε επειδή τα θεωρούν πιο φτηνά, είτε κι επειδή δεν βρίσκουν εύκολα ενοικιαζόμενα οχήματα. Πάντως, φέτος η κίνηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το 2020 ενώ έχουμε ξεκινήσει να εκτελούμε και τα μαθητικά δρομολόγια, αφού ξεκίνησε η σχολική χρονιά».
ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ
ΣΤΑ RENT – A – CAR
Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στα ενοικιαζόμενα οχήματα, όπου μέχρι και το τέλος Αυγούστου… ήταν όλα κλεισμένα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρει κάποιος αυτοκίνητο για να νοικιάσει!
Ο πρόεδρος του Σωματείου Γραφείων Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου, κ. Στέργος Γιαννάς, εξέφρασε στην «δ», την ικανοποίησή του για την πορεία της τουριστικής σεζόν και τόνισε πως όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, είναι ανοιχτές:
«Είναι αλήθεια ότι φέτος, πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ξεκινήσαμε από τον Ιούλιο και μέχρι τις 24 Αυγούστου κινηθήκαμε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μετά είχαμε μια μικρή κάμψη, αλλά μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, η κίνηση ανέβηκε και πάλι και συνεχίζει. Όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε και τον Οκτώβριο –ίσως με λιγότερη κίνηση- ενώ έχουμε κρατήσεις έως και τις αρχές Νοεμβρίου.
Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων (περίπου 120 επιχειρήσεις ανήκουν στο Σωματείο αλλά και πολλοί καινούργιοι που δεν τους γνωρίζουμε) είναι ανοιχτές και λειτουργούν κανονικά.
Πάντως, εάν κάποιος θέλει να βρει αυτοκίνητο από εδώ και πέρα, είναι κάπως πιο εύκολο.
Όσον αφορά στις τιμές, πουλούσαμε λίγο πιο κάτω από το κανονικό, αλλά κινηθήκαμε πολύ καλά».

ΤΑ ΤΑΞΙ
Πολύ καλή ήταν η φετινή τουριστική σεζόν και για τα ταξί, καθώς μέχρι και το τέλος Αυγούστου δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρεις κάποιο ελεύθερο –ούτε και από τηλέφωνο με ραντεβού. Πάντως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης, παρουσιάστηκε μια μικρή κάμψη στις αρχές Σεπτεμβρίου αλλά τώρα, άρχισε και πάλι η αύξηση της ζήτησης. Αυτή την περίοδο η κίνηση είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με τον Αύγουστο, παρουσιάζει όμως αυξητικές και σταθεροποιητικές τάσεις. Φέτος, όλα τα ταξί (400 ταξί -510 ιδιοκτήτες και 200 υπάλληλοι, οδηγοί) απασχολούνται κανονικά.
Ορισμένες ώρες, πράγματι έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες και τους ξένους επισκέπτες μας.
Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: πρώτον ο κόσμος προτιμάει το ταξί και δεύτερον παρατηρούμε μια έλλειψη οργάνωσης στα πρακτορεία. Σε περιόδους με μεγάλη κίνηση υπήρχαν 200 τουριστικά λεωφορεία, ενώ τώρα, βλέπουμε μόνον περίπου τα 20… Οπότε ο πελάτης θα ψάξει για ταξί. Παρ όλα αυτά, εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες στο νησί. Το μεγάλο μας πρόβλημα παραμένει το κυκλοφοριακό που δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις».
-Σημειώνεται, πως όλα τα παραπάνω στοιχεία που καταγράφουμε καθημερινά στην «δ» δείχνουν την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στο νησί της Ρόδου, με την τουριστική κίνηση που ξεκίνησε από τον Ιούλιο και όπως όλα δείχνουν, έχει προοπτικές και για τον Οκτώβριο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου