Ειδήσεις

Άρση της ασυλίας του ζητά ο Α. Λοβέρδος-“Θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα”

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες. “Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η εισήγηση από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου ήταν θετική.

Η επιτροπή κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής σχετικά με την άρση της ασυλίας για την άσκηση δίωξης σχετικά με το ενδεχόμενο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, αναφορικά με τη Novartis.

O βουλευτής μεταξύ άλλων επεσήμανε πως “έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης”.

Σημείωσε παράλληλα πως “όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε την σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία, ούτε την υπουργική μου ιδιότητα, σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου”.

Κλείνοντας ανέφερε πως “επειδή μάλιστα Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως”.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου