Ειδήσεις

«Κραυγές απόγνωσης» από τους συνταξιούχους που είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αγώνες

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικούς αγώνες και να πιέσουν την κυβέρνηση για να δώσει λύσεις στα ζωτικά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν, είναι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Δήμος Κουμπούρης.
Σημειώνεται πως θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο “Ακταίον”.
«Είχαμε τη χαρά και την τιμή να είναι κοντά μας σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Δήμος Κουμπούρης. Μαζί του συζητήσαμε αρκετά θέματα που “καίνε” τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους», δήλωσε η απερχόμενη πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου κ. Γεωργία Φαρμακίδου.
Σημειώνεται πως χθες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σωματείο Συνταξιούχων Ρόδου που θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
«Τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας είναι μεγάλα. Ειδικά οι συνταξιούχοι λύγισαν από τις πολύ μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους. Η ζωή τους δεν έγινε καλύτερη. Την ίδια ώρα φουντώνει η ανεργία. Μπορεί να είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι και απόμαχοι του αγώνα. Καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και να δώσει απάντηση ενάντια στις πολιτικές που εκπορεύονται από τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης», δήλωσε ο κ. Κουμπούρης και πρόσθεσε πως γίνεται αγώνας για να πεταχθούν στον Καιάδα οι συνταξιούχοι.
«Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Διεκδικούμε όσα μας έχουν κόψει. Δεν θα συμβιβαστούμε με τα αντεργατικά μέτρα. Θα παλέψουμε για να διαφυλάξουμε δικαιώματα που κατακτήσαμε με την εργασία μας. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να συμβιβαστούν με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί. Οι αγώνες θα συνεχιστούν», δήλωσε ο κ. Κουμπούρης και συμπλήρωσε πως μπορεί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς να άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα των συνταξιούχων, αλλά δεν απάντησε ακόμη στα υπομνήματα που του υποβλήθηκαν από τα Σωματεία.
«Στις 2 Οκτωβρίου θα λάβουμε μέρος στην παναττική κινητοποίηση, που ως στόχο έχει, να δώσει απάντηση ο πρωθυπουργός στα αιτήματά μας. Θα λάβουμε μέρος και στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την 1η Νοεμβρίου. Εμείς θεωρούμε πως είμαστε κομμάτι του εργατικού κινήματος. Θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας. Θέλουμε το κίνημά μας να γίνει πιο μαζικό και να σταθεί ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεων, που το υπηρετούν», δήλωσε ο κ. Κουμπούρης και συμπλήρωσε πως οι συνταξιούχοι δεν διεκδικούν ψίχουλα, αλλά ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους.
«Παλεύουμε για μια κοινωνία που δεν θα υπηρετεί τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Θέλουμε ο πλούτος που παράγεται να υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζόμενων», δήλωσε ο κ. Κουμπούρης.
Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα του τομέα Υγείας ο κ. Κουμπούρης δήλωσε πως με τις πολιτικές που εφαρμόζονται οι συνταξιούχοι θα καταλήξουν στον Καιάδα.
«Τα προβλήματα του τομέα της υγείας αγγίζουν πρωτίστως τους συνταξιούχους. Δεν υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία. Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν εύκολα τις εξετάσεις τους. Κινδυνεύει η υγεία όποιων δεν διαθέτουν χρήματα. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτά. Ζητάμε να υπάρχουν δωρεάν παροχές για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Διαφορετικά θα πεθάνουν άνθρωποι», δήλωσε ο κ. Δήμος Κουμπούρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου