ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύψας: Έτοιμοι και για το κακό σενάριο – Τι θα κλείσει με δεύτερο κύμα πανδημίας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΣΥΨΑΣ

ην εκτί­μηση πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το κακό σενάριο με δεύτερο κύμα κορω­νοιού, εξέ­φρασε μιλώ­ντας στον ΣΚΑΙ ο καθη­γη­τής λοι­μω­ξιο­λο­γίας Νίκος Σύψας.

«Υπάρχει το κακό σενάριο του δεύ­τε­ρου κύματος, συν την γρίπη που έρχεται κάθε χρόνο, συν τους τους άλλους ανα­πνευ­στι­κούς ιούς που θα δημιουρ­γή­σουν μια τερά­στια πίεση στο σύστημα υγείας γύρω στα τέλη Νοεμ­βρίου, αρχές Δεκεμ­βρίου και συνέ­χεια Ιανουάριο- Φεβρουά­ριο» ανέφερε και πρό­σθεσε πως κανείς δεν ξέρει από τί θα εξαρ­τη­θεί το αν θα έρθει όντως αυτό το δεύτερο κύμα καθώς ο ιός συνεχώς μας δια­ψεύ­δει.

Σε κάθε περί­πτωση ο καθη­γη­τής θέλησει να δώσει το δικό του αισιό­δοξο μήνυμα λέγο­ντας πως πιστεύει ότι ο κορω­νοιός θα κάνει,όπως όλες οι παν­δη­μίες ένα δεύτερο κι ίσως και τρίτο κύμα και εν συνε­χεία θα εξα­φα­νι­στεί.

Η κατά­σταση θα είναι δύσκολη του­λά­χι­στον μέχρι την άνοιξη, από εκεί κι έπειτα τα πράγ­ματα θα μπουν σε μια άλλη κατεύ­θυνση, είτε ο κορω­νοιός θα γίνει μια εποχική λοίμωξη, είτε θα εξα­φα­νι­στεί, εξάλλου από ένα χρονικό διά­στημα κι έπειτα θα υπάρχει πια και το εμβόλιο, ανέφερε συνο­ψί­ζο­ντας πως χρειά­ζε­ται υπομονή για τους επό­με­νους 9-10 μήνες.

Στο χει­ρό­τερο σενάριο, θα κλεί­σουν οι μη απα­ραί­τη­τες δομές, ξεκα­θά­ρισε ο κος Σύψας, εξη­γώ­ντας συγκε­κρι­μένα πως λόγου χάριν θα κλείσει η εστίαση, τα μπαρ, οι χώροι θεα­μά­των αλλά το τελευ­ταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία.

«Θα κάνουμε το παν, θα στα­μα­τή­σουμε όλα τα υπό­λοιπα κοι­νω­νικά δίκτυα προ­κει­μέ­νου να κρα­τή­σουμε τα σχολεία ανοικτά» υπο­γράμ­μισε.

Ενδε­χο­μέ­νως αυτή την εβδο­μάδα, που θα δούμε την επί­δραση του Δεκα­πε­νταύ­γου­στου, να δούμε μια μικρή αύξηση και μετά θα στα­θε­ρο­ποι­η­θεί η κατά­σταση, επε­σή­μανε ο Λοι­μω­ξιο­λό­γος δηλώ­νο­ντας πως το γεγονός πως ο ιός μπήκε σε κλει­στές δομές όπως ιδρύ­ματα και γηρο­κο­μεία είναι ανη­συ­χη­τικό, καθώς αυτά απο­τε­λούν, όπως τόνισε «πυρι­τι­δα­πο­θή­κες» για να κάνει ο ιός περισ­σό­τερα κρού­σματα.

«Είμαστε σε μια επι­πέ­δωση της καμπύ­λης σε σχέση με τον Άυγου­στο αλλά δεν έχουμε εκθε­τική αύξηση, δηλαδή τα κρού­σματα να τρι­πλα­σιά­ζο­νται» είπε ο καθη­γη­τής και πρό­σθεσε πως τα πολλά κρού­σματα οφεί­λο­νται στην κίνηση του πλη­θυ­σμού προς τις του­ρι­στι­κές περιο­χές.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.