Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Ξενοδοχία, καθώς μετά τους ξενοδόχους της Ρόδου που πρώτοι συμφώνησαν σε νέα πιστωτική πολιτική έναντι των tour operators γα το 2021 και του Ηρακλείου, σήμερα και ενώ το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πριν από λίγο, αποκάλυψε αντίστοιχη κίνηση από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, έρχεται και η Ένωση Ξενοδόχων Κω, να προτείνει με επιστολή της προέδρου της Ντίνας Σβύνου, αντίστοιχη πιστωτική πολιτική στα μέλη της, από εφέτος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην επιστολή της η κα. Σβύνου, “…Δεδομένου ότι οι μισές επιχειρήσεις έμειναν εκτός κρατικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων προς ενίσχυση ρευστότητας, αλλά και από αυτές που εγκρίθηκαν ένα μικρό ποσοστό έχει προχωρήσει σε εκταμιεύσεις, δεδομένου ότι πολλοί δεν λειτούργησαν φέτος και όσοι λειτούργησαν είτε εμφανίζουν απώλειες είτε μηδενικά αποτελέσματα, και κυρίως δεδομένης της επισφάλειας που δημιουργείται σε όλο το φάσμα των τουριστικών επιχειρήσεων πρέπει να θωρακίσουμε την βιωσιμότητα και την παραπέρα υγιή λειτουργία των δικών μας ξενοδοχείων”.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα. Σβύνου προτείνει τα εξής, αναφορικά με πιστώσεις σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν ΠΑΚΕΤΑ (Room & Flight):

Είσπραξη με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης με την δυνατότηταείσπραξης ή κατά την ΑΦΙΞΗ ή κατά την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.

Εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, με κατάθεση στον εταιρικόλογαριασμό μας ή ΠΡΙΝ την άφιξη ή το αργότερο πριν την ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ του πελάτη.

Για Τουριστικούς Οργανισμούς που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν κανέναν από τουςπαραπάνω τόπους, εξόφληση με ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΣΤΩΣΗ 21 ημερών από την ΑΦΙΞΗ των πελατών.

Επιπροσθέτως, σε Τουριστικούς Οργανισμούς που πωλούν Δωμάτια ΜΟΝΟ (Room Only), προτείνει είσπραξη 7 – 10 ημέρες πριν την ΑΦΙΞΗ με VCC (Virtual Credit Card) της οποιαδήποτε κράτησης και για εταιρίες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν την VCC, κατάθεση στον εταιρικό λογαριασμό μας 7 – 10 ημέρες πριν την ΑΦΙΞΗ.

Δείτε εδώ την επιστολή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ