ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην Κω

news room 1 λεπτό ανάγνωση
1000

Συ­νε­λή­φθη­σαν, στο πλαί­σιο ορ­γα­νω­μέ­νης της επι­χεί­ρη­σης του Τμή­μα­τος Ασφα­λεί­ας Κω, πέντε (5) άτομα, ενώ η δι­κο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε πε­ρι­λαμ­βά­νει συ­νο­λι­κά οκτώ (8) άτομα

 Οι δρά­στες κα­τη­γο­ρού­νται για, τα κατά πε­ρί­πτω­ση αδι­κή­μα­τα, της σύ­στα­σης-συμ­με­το­χής σε εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, απο­θή­κευ­σης-κα­το­χής-δια­κί­νη­σης-αγο­ρα­πω­λη­σί­ας ναρ­κω­τι­κών, νο­μι­μο­ποί­η­σης εσό­δων από εγκλη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα και πα­ρά­νο­μης δια­μο­νής

 Κα­τα­σχέ­θη­καν -36- κιλά κάν­να­βης, -630- γραμ. κο­κα­ΐ­νης, οχή­μα­τα, ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας, χρή­μα­τα, κ.ά.

 Εξαρ­θρώ­θη­κε, κύ­κλω­μα που δια­κι­νού­σε και εμπο­ρεύ­ο­νταν με­γά­λες πο­σό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών ου­σιών (κο­κα­ΐ­νης  και κάν­να­βης) στην Κω, ύστε­ρα από ευ­ρεία και συ­ντο­νι­σμέ­νη αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση που ορ­γα­νώ­θη­κε από το Τμήμα Ασφά­λειας Κω.

Συ­νε­λή­φθη­σαν χθες (31.08.2016) στο νησί της Κω, κατά τη διάρ­κεια της αστυ­νο­μι­κής επι­χεί­ρη­σης με τη συμ­με­το­χή αστυ­νο­μι­κών από διά­φο­ρες Αστυ­νο­μι­κές Υπη­ρε­σί­ες της Κω καθώς και του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου, πέντε (5) άτομα από τα οποία τέσ­σε­ρις ημε­δα­ποί (τρεις άν­δρες ηλι­κί­ας 62, 60, 32 ετών και μία 26χρονη γυ­ναί­κα) και μια 27χρονη υπή­κο­ος Γε­ωρ­γί­ας.

Στην ίδια υπό­θε­ση εμπλέ­κο­νται επι­πλέ­ον τρία (3) άτομα, από τα οποία δυο είναι ημε­δα­ποί ηλι­κί­ας 49 και 37 ετών και ένας είναι υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας ηλι­κί­ας 25 ετών.

Η δι­κο­γρα­φία που σχη­μα­τί­σθη­κε σε βάρος τους πε­ρι­λαμ­βά­νει τα κα­κουρ­γη­μα­τι­κής και πλημ­με­λη­μα­τι­κής φύ­σε­ως αδι­κή­μα­τα της σύ­στα­σης εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, της νο­μι­μο­ποί­η­σης εσό­δων από εγκλη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, της απο­θή­κευ­σης-κα­το­χής-δια­κί­νη­σης-αγο­ρα­πω­λη­σί­ας ναρ­κω­τι­κών ου­σιών και της πα­ρά­νο­μης δια­μο­νής.

Ει­δι­κό­τε­ρα, αστυ­νο­μι­κοί του Τμή­μα­τος Ασφα­λεί­ας Κω, μετά από  με­θο­δι­κή έρευ­να, που δι­ήρ­κη­σε τους τε­λευ­ταί­ους δύο και πλέον μήνες, αφού συ­γκέ­ντρω­σαν και ανέ­λυ­σαν στοι­χεία και πλη­ρο­φο­ρί­ες, κα­τά­φε­ραν να εξα­κρι­βώ­σουν την ιε­ραρ­χι­κή δομή και με­θο­δο­λο­γία δρά­σης της εγκλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, την ταυ­τό­τη­τα των μελών, τις με­τα­ξύ τους δια­συν­δέ­σεις και τις επι­μέ­ρους συ­νερ­γα­σί­ες με αλλά άτομα.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, από την εν­δε­λε­χή διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης, προ­έ­κυ­ψε ότι του­λά­χι­στον κατά το τε­λευ­ταίο ενά­μι­ση έτος ο 62χρο­νος, κα­τέ­χο­ντας αρ­χη­γι­κό ρόλο, είχε συ­γκρο­τή­σει εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση η οποία δρα­στη­ριο­ποιού­νταν στη συ­στη­μα­τι­κή δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών ου­σιών και στο «ξέ­πλυ­μα χρη­μά­των» που απο­κό­μι­ζαν, μέσω επι­χει­ρή­σε­ων που λει­τουρ­γού­σαν τα μέλη της. Στην εγκλη­μα­τι­κή ομάδα είχαν εντα­χθεί και συμ­με­τεί­χαν όλοι οι υπό­λοι­ποι κα­τη­γο­ρού­με­νοι, οι οποί­οι ενερ­γού­σαν υπό την κα­θο­δή­γη­ση του 62χρο­νου, με δια­κρι­τούς ρό­λους και αρ­μο­διό­τη­τες (απο­θη­κά­ριος-δια­κι­νη­τής).

Ως προς το χρο­νι­κό εξάρ­θρω­σης του κυ­κλώ­μα­τος, χθες το από­γευ­μα εντο­πί­στη­καν ο 62χρο­νος με τον 32χρονο σε με­τα­ξύ τους ρα­ντε­βού αγο­ρα­πω­λη­σί­ας ναρ­κω­τι­κών ου­σιών, που είχαν με­τα­βεί με οχή­μα­τα τους και ακι­νη­το­ποι­ή­θη­καν μετά από κα­τα­δί­ω­ξη αστυ­νο­μι­κών.

Ακο­λού­θως, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν ταυ­τό­χρο­νες έρευ­νες με τη συμ­με­το­χή σκύ­λου ανί­χνευ­σης ναρ­κω­τι­κών ου­σιών πα­ρου­σία Δι­κα­στι­κών Λει­τουρ­γών σε κα­τοι­κί­ες και επι­χει­ρή­σεις που διέ­με­ναν, λει­τουρ­γού­σαν και χρη­σι­μο­ποιού­σαν οι  κα­τη­γο­ρού­με­νοι.

Συ­γκε­κρι­μέ­να πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τρεις έρευ­νες σε ισά­ριθ­μες κα­τοι­κί­ες –δια­με­ρί­σμα­τα και άλλες τρεις σε επι­χει­ρή­σεις οι­κια­κού εξο­πλι­σμού-εμπο­ρί­ου και υγειο­νο­μι­κού εν­δια­φέ­ρο­ντος, κατά τη διάρ­κεια των οποί­ων εντο­πί­στη­καν και προ­σή­χθη­σαν οι υπό­λοι­ποι συλ­λη­φθέ­ντες.

Από τις έρευ­νες που έγι­ναν βρέ­θη­καν, με­τα­ξύ άλλων και κα­τα­σχέ­θη­καν:

 

  • Πο­σό­τη­τα ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης βά­ρους 35 κιλών και 921 γραμ­μα­ρί­ων
  • Πο­σό­τη­τα κο­κα­ΐ­νης 631,5 γραμ­μα­ρί­ων
  • Ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας
  • Ι.Χ.Ε. αυ­το­κί­νη­το και δί­κυ­κλη μο­το­συ­κλέ­τα
  • Το χρη­μα­τι­κό ποσό των 3.050 ευρώ
  • Κι­νη­τά τη­λέ­φω­να
  • Ατζέ­ντες με χει­ρό­γρα­φες ση­μειώ­σεις συ­ναλ­λα­γής ναρ­κω­τι­κών και αντί­στοι­χων χρη­μα­τι­κών ποσών

Ση­μειώ­νε­ται ότι, σε βάρος του 32χρο­νου ισχύ­ουν πε­ριο­ρι­στι­κοί όροι για υπό­θε­ση ναρ­κω­τι­κών.

Οι συλ­λη­φθέ­ντες θα οδη­γη­θούν στον κ. Ει­σαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών Κω.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.