Τοπικές Ειδήσεις

Ιωάννης Φλεβάρης: Κρήτη και Ρόδος μαζί!

Τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης έδωσαν τα χέρια και προχωρούν μαζί τον δύσκολο δρόμο των εργατικών διεκδικήσεων και του αγώνα των εργαζομένων. Οι Πρόεδροί τους συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Φλεβάρη και αναφέρθηκαν στην κοινή απόφαση να συστρατευθούν με κοινές προτάσεις απέναντι στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Ο κ. Φλεβάρης μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και το καλωσόρισμά του στους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης.

Στο ιστορικό κτίριο της Περιφέρειας και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εθιμοτυπίας συμμετείχαν σε σύσκεψη ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Λιολάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Μανόλης Πεπόνης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης, ο Πρόεδρος των Οικοδόμων κ. Νικόλαο Τριπολίτη, ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας καθώς και μέλη της αντιπροσωπίας.

Τα Εργατικά Κέντρα διεκδικούν την λήψη οριζόντιων Κυβερνητικών μέτρων υπέρ των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κρίσης και αναγνωρίζουν την συμπαράσταση της Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μέτρα ελάφρυνσης όσων δοκιμάζονται περισσότερο όπως η μείωση των τιμολογίων και λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διευκολύνουν την αντιμετώπιση της καθημερινότητας για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του

Εργατικού Κέντρου Χανίων, η εκεί ΔΕΥΑ σχεδιάζει μείωση λογαριασμών έως και 60% ενώ οι υπόλοιποι Πρόεδροι αναφέρθηκαν θετικά σε αντίστοιχα μέτρα και από άλλους φορείς όπως και στην πρωτοβουλία ελάφρυνσης των λογαριασμών ηλεκτροδότησης. Τα Εργατικά Κέντρα και οι Πρόεδροί τους με προτάσεις τους ζητούν να εξεταστεί κάθε δυνατή περίπτωση διευκόλυνσης των εργαζομένων που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα τοποθετήθηκαν όλοι οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων και ως συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και θα εμβαθυνθεί καθώς τα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους εργαζομένους και τις διεκδικήσεις τους σε Ρόδο και Κρήτη είναι πολλά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι γνωρίζει την συστηματική συνεργασία μεταξύ των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών φορέων των δυο νησιών και ότι σε επίσκεψή του στο ΕΚΡ παρακολούθησε τηλεδιάσκεψη μεταξύ τους κατά την διάρκεια των περιορισμών μετακίνησης και αποκόμισε την θετική εικόνα της συνέργειας, των εποικοδομητικών προτάσεων και του συντονισμού των δράσεων.

Ο κ. Φλεβάρης πρότεινε αποχαιρετώντας τις αντιπροσωπείες, στα μεγάλα Εργατικά Κέντρα του νησιωτικού μας χώρου και στους Προέδρους τους, να προσκαλέσουν σε επόμενη ημερίδα ή άλλη εκδήλωσή τους και τα Εργατικά Κέντρα της Κύπρου προκειμένου, αφενός μεν να δοθεί διεθνής διάσταση στην επιτυχημένη αυτή συνεργασία, αφετέρου δε να συντονιστούν και να δράσουν παράλληλα οι πυλώνες του Ελληνισμού και του εργατικού κινήματος στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και η Κύπρος, διότι «η ισχύς εν τη ενώσει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου