Ατάκτως Ερριμμένα

Συνύπαρξη

Δυστυχώς, με αφορμή την ιστορία της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να ξεσπάσουν την οργή τους, με άκομψα έως και υβριστικά σχόλια, εναντίον μουσουλμάνων της Ρόδου. Είναι άδικο, όχι μόνον για τους ανθρώπους αυτούς, αλλά και για τους Ροδίτες, οι οποίοι δίνουν μαθήματα αρμονικής συνύπαρξης, έχοντας εκπαιδευτεί στην  πολυπολιτισμικότητα και  πλήρη συνείδηση και σεβασμό για τον τρόπο που επικοινωνούνται ιδέες και νοήματα και εκφράζονται δημιουργικά σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Κάτι, που το κατάλαβα ερχόμενη στη Ρόδο,  έναν τόπο συνάντησης πολιτισμών και θρησκειών, γιατί δεν είναι και πολύ απλό να το αντιληφθείς όταν δεν το ζήσεις από κοντά, δεδομένης και της προπαγάνδας που μας τυφλώνει.

Δυστυχώς δεν έχω φίλους Ροδίτες μουσουλμάνους, δεν έχω βιώματα ζωής και καθημερινότητας μαζί τους, γι’ αυτό ας αφήσω μια Ροδίτισσα, την κυρία Ελενα Γιαννίκη, να μεταφέρει όσα οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες είναι σίγουρο ότι συνυπογράφουν:

«Πήγα από το δημοτικό, σχολείο με τη γλυκειά Μινέ, τις εφηβικές παρέες γνώρισα τον Μεμέτ, αγοράσαμε το οικόπεδο από την κυρία Χατιτζέ, ο κομμωτής της μαμάς για χρόνια ήταν ο Αλή, τα νοστιμότερα πιτάκια τα κάνει ο φούρνος του Ομέρ, το καθημερινό μου στέκι για καφέ και σνακ είναι στου αγαπημένου μου υπέροχου κυρίου Ρετζέπ, το πιο ευγενικό χαμόγελο του κέντρου της πόλης είναι της κόρης του της Χεσνά, συμπαθώ τόσο πολύ τον Σελτσούκ, τον Νετζίπ και τον Μπιρόλ τον χαμογελαστό μας ιστιοπλόο, τον ποιητή κύριο Σουλειμάν και μια από τις πιο αγαπημένες φίλες είναι η όμορφή μας Νιλάυ. Θα μπορούσα να συνεχίσω να περιγράφω άλλα ονόματα. Και άλλα τόσα να περιγράψουν και άλλοι. Γιατί αυτή είναι η κοινότητά μας στη Ρόδο, ντόπιοι χριστιανοί, μουσουλμάνοι- και κάποτε πολλοί Εβραίοι. Αυτή είναι η Ρόδος μας αιώνες. Επειδή δυστυχώς ξεθάρρεψαν τις τελευταίες μέρες ορισμένοι ημιμαθείς και επικίνδυνοι που ούτε καν ιστορία γνωρίζουν. Όποιος και όποια δηλητηριάζει επικίνδυνα τις σχέσεις αυτές, μέσω διαδικτύου, με κουβέντες ρατσιστικές, δημιουργώντας οχετό , με αφορμή άλλα θλιβερά γεγονότα που δυστυχώς συμβαίνουν στην περιοχή και πληγώνουν. Θα μας βρει απέναντι. Όλοι και όλες ενωμένοι.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Thanasis    02.08.2020 08:40

    Σου προτείνω να διαβάσεις τον Ερωτόκριτο, ειδικά το κονταροχτύπημα και τα αποτελέσματα. Χαχαχαχαχαχα έχεις και άποψη …

Σχολιασμός άρθρου