Την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με οποιοδήποτε περιοριστικό όρο, εγγύηση ή κατ’ οίκον περιορισμό, αιτήθηκε χθες, με προσφυγή του ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 37χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης από υπότροπο.
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την 21η Ιουλίου 2019 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, εκινείτο με επιβατηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ομοεθνούς του, μάρκας Volkswagen Golf, χρώματος μπλε, σε χωματόδρομους και σε δύσβατους υπαίθριους χώρους, όπου απέκρυπτε ναρκωτικές ουσίες, γεγονός που αποδεικνύει εμπειρία στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Oι αστυνομικοί εντόπισαν ειδικότερα τρία σημεία “καβάτζες” σε αγροτική περιοχή των Μαριτσών, σε απομονωμένη περιοχή στην Παστίδα και σε θαμνώδη περιοχή στην Ιαλυσό.
Την 21η Ιουλίου 2019 και περί ώρα 13:30 ο 37χρονος έφτασε στο σημείο με αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε σε σωρό από ξύλα και μπάζα.
Άμεσα ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μπλε νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 337 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 131,5 γραμμαρίων, και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 110,1 γραμμαρίων.
Επίσης, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1600 ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, με δύο κάρτες SIM.
Στη συνέχεια διεξήχθη έρευνα στο αυτοκίνητο, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε θαμνώδη περιοχή στην οδό Δημοκρίτου στην Ιαλυσό, όπου τους παρέδωσε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 37 γραμμαρίων, την οποία είχε επιμελώς κρυμμένη μέσα σε πλαστικό κυτίο του καφέ.
Κατόπιν, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε έτερη αγροτική περιοχή με έντονη βλάστηση στην περιοχή της Παστίδας.
Εκεί αφού ερευνήθηκε ενδελεχώς το σημείο, ανευρέθη μια σακούλα με ένα πλαστικό δοχείο, με προσαρτημένο εξάρτημα πολυκόφτη, με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης, το οποίο και χρησιμοποιούσε για να νοθεύει ηρωίνη και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 198,5 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του στ’ Αφάντου, επί της οδού Πανορμίτη Ράμμου, η οποία είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Απολογούμενος δήλωσε ότι είναι πολυτοξικομανής και άτομο εξαρτημένο γεγονός που επαληθεύτηκε με την από 23-7-2019 Ψυχιατρική Πραγματογνωμοσύνη. Κατέθεσε ότι είναι νυμφευμένος με ένα παιδί ηλικίας 4 ετών και εργάζεται σε εργολάβο. Υποστήριξε ότι προόριζε τις ανευρεθείσες ποσότητες για προσωπική του χρήση και ότι η ποσότητα των 198,5 γραμμαρίων είναι νοθευτικό για την ηρωίνη που κάνει χρήση. Υπέβαλε εξάλλου αίτηση για την ένταξή του στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.
Στην προσφυγή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι ήδη έχουν αποφυλακιστεί τρομοκράτες και δολοφόνοι τις τελευταίες ημέρες και για μία υπόθεση, όπου το πλαίσιο ποινής είναι από ένα έτος έως έξι χρόνια κάθειρξη και με δεδομένη και διαπιστωμένη τοξικομανία, ήτοι, πραγματικά άτομο εξαρτημένο, ήτοι άρρωστο, του επιβλήθηκε η προσωρινή κράτηση.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ