Επανίδρυση του κυβερνώντος κόμματος, με όλους όσοι «αισθάνονται πρώτα ΣΥΡΙΖΑ και μετά συνιστώσα, τάση ή ό,τι άλλο» ζητεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε κείμενο – παρέμβασή του με βάση την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή που ανήρτησε το Σάββατο στο Twitter.

Όπως τονίζει ο κ. Δραγασάκης «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει» με «όλους αυτούς και αυτές που βλέπουν πρώτα τη συλλογική ευθύνη και ύστερα τη δική τους ιδιαίτερη φιλοδοξία».

«Να προχωρήσουμε σε μία διαδικασία, η οποία, όπως κι αν την ονομάσουμε, θα κατατείνει στην επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα καταφέρει να στηρίζει την κυβέρνηση χωρίς να χάσει τα κινηματικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο παράδειγμα πέρα από τον αναχωρητισμό των μικρών ομάδων και την ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κάλεσμα παραίτησης απηύθυνε στο μεταξύ στους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, στη σκιά της προχθεσινής (Πέμπτη) συνεδρίασης της ΚΕ.

skai.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ