ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άμεση ανταπόκριση του Κυρ. Μητσοτάκη και του Μιχ. Χρυσοχοϊδη στην έκκληση της 19χρονης Ραφαέλας που δίνει μάχη με τον καρκίνο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
766

Εκτός από τον καρ­κί­νο έπρε­πε να ασχο­λη­θεί και με το νο­σο­κο­μείο στο οποίο θα μπο­ρού­σε να συ­νε­χί­σει την θε­ρα­πεία της, καθώς λόγω του νε­α­ρού της ηλι­κί­ας της δεν μπο­ρού­σε να πα­ρα­μεί­νει στο Παί­δων Αγία Σοφία αλλά ούτε και σε κά­ποιο άλλο.

Η19χρονη που δίνει μάχη με μια σπά­νια μορφή καρ­κί­νου, έκανε μια ανάρ­τη­ση πριν από με­ρι­κές ημέ­ρες, λέ­γο­ντας πως δεν μπο­ρεί πλέον να νο­ση­λεύ­ε­ται στο Παί­δων Αγίας Σο­φί­ας λόγω της ηλι­κί­ας της.

Η ανάρ­τη­σή της τρά­βη­ξε την προ­σο­χή του Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη και του Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, οι οποί­οι επι­κοι­νώ­νη­σαν -όπως ανα­φέ­ρει η ίδια- τη­λε­φω­νι­κά μαζί της και τη δια­βε­βαί­ω­σαν πως θα βρί­σκο­νται πάντα στο πλευ­ρό της. Πα­ράλ­λη­λα, φρό­ντι­σαν να ει­σα­χθεί σε ιδιω­τι­κό νο­σο­κο­μείο, ώστε να λάβει την απα­ραί­τη­τη θε­ρα­πεία για την υγεία της.

Μέσω ανάρ­τη­σής της, λοι­πόν, η 19χρονη καρ­κι­νο­πα­θής θέ­λη­σε να ευ­χα­ρι­στή­σει τον πρω­θυ­πουρ­γό και τον υπουρ­γό Υγεί­ας για το εν­δια­φέ­ρον τους.

Όπως γρά­φει: «Θέλω να μοι­ρα­στώ μαζί σας όσα έγι­ναν σή­με­ρα, ευ­χα­ρι­στώ­ντας τον πρω­θυ­πουρ­γό Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη και τον υπουρ­γό Υγεί­ας Μι­χά­λη Χρυ­σο­χοϊ­δη, που επι­κοι­νώ­νη­σαν μαζί μου τη­λε­φω­νι­κά και εν­δια­φέρ­θη­καν προ­σω­πι­κά για τη με­γά­λη πε­ρι­πέ­τεια της υγεί­ας μου. Το ει­λι­κρι­νές εν­δια­φέ­ρον τους και η δια­βε­βαί­ω­ση ότι θα είναι διαρ­κώς στο πλευ­ρό μου, μου δί­νουν δύ­να­μη και αι­σιο­δο­ξία να συ­νε­χί­σω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους αν­θρώ­πους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου.

Ευ­χα­ρι­στώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους αν­θρώ­πους που με σκέ­φτο­νται, νοιά­ζο­νται, προ­σεύ­χο­νται για εμένα και δί­νουν χρή­μα­τα για το με­γά­λο τα­ξί­δι στο Χιού­στον. Ελ­πί­ζω κι εύ­χο­μαι ανά­λο­γη στή­ρι­ξη και βο­ή­θεια από το κρά­τος να έχουν διαρ­κώς και τα άλλα παι­διά και οι άλλοι άν­θρω­ποι. Πρέ­πει να κα­λυ­φθεί θε­σμι­κά, στο τομέα υπη­ρε­σιών υγεί­ας το κενό πε­ρί­θαλ­ψης και φρο­ντί­δας της εφη­βι­κής-πρώ­ι­μης νε­α­ρής ηλι­κί­ας. Των παι­διών δη­λα­δή που αντι­με­τώ­πι­σαν ένα σο­βα­ρό θέμα υγεί­ας ή ένα χρό­νιο θέμα, και όταν με­γα­λώ­νουν “χά­νο­νται” με­τα­ξύ δια­φο­ρε­τι­κών για­τρών, νο­σο­κο­μεί­ων, ια­τρι­κών ιστο­ρι­κών και επα­να­λαμ­βα­νό­με­νων εξε­τά­σε­ων χωρίς ένα κοινό ση­μείο ανα­φο­ράς».

Η ανάρ­τη­ση της 19χρο­νης καρ­κι­νο­πα­θούς που τρά­βη­ξε την προ­σο­χή του πρω­θυ­πουρ­γού

Η 19χρονη Ρα­φα­έ­λα, η οποία ενη­με­ρώ­νει τους πι­στούς ακό­λου­θούς της μέσω των social media για την κα­τά­στα­ση της υγεί­ας της και πε­ρι­γρά­φει όλο το «τα­ξί­δι» της και την μάχη της με την ασθέ­νεια, είχε κάνει πριν από με­ρι­κές ημέ­ρες μία ανάρ­τη­ση, στην οποία ανέ­φε­ρε το πρό­βλη­μα που προ­έ­κυ­ψε με τη νο­ση­λεία της.

Όπως έγρα­ψε: «Με διώ­χνουν από το παί­δων Αγία Σοφία ,ανα­γκα­στι­κά και από το όραμα ελ­πί­δας με υπο­τρο­πή της νόσου και ξαφ­νι­κά ψάχνω για νο­σο­κο­μείο να συ­νε­χί­σω.. τώρα πλέον όταν δεν αι­σθά­νο­μαι καλά θα πρέ­πει κάθε φορά να αλ­λά­ζω νο­σο­κο­μείο ανα­ζη­τώ­ντας ποιο εφη­με­ρεύ­ει . Άρα στην ουσία που βρι­σκό­μα­στε; που­θε­νά! που ανήκω εγώ ; είμαι παιδί; είμαι έφηβη ; είμαι ενή­λι­κας; τι ακρι­βώς είμαι; είναι τόσο πε­ρί­πλο­κα τα πράγ­μα­τα.. και εγώ λι­πο­θύ­μη­σα τρεις φορές προ­χθές. δεν νιώθω καμία ασφά­λεια.. μου την πή­ρα­νε τώρα που την είχα πιο πολύ ανά­γκη από ποτέ. δεν ήθελα να χα­λά­σω λεφτά για να πάω στο ιδιω­τι­κό, διότι τα χρειά­ζο­μαι για το τα­ξί­δι που θα κά­νου­με στην Αμε­ρι­κή. δυ­στυ­χώς όμως είσαι δι­κα­σμέ­νος κά­ποιες φορές και ανα­γκά­ζε­σαι να κά­νεις πράγ­μα­τα όταν δεν έχεις την ασφά­λεια που πρέ­πει. δεν έχω ιδιω­τι­κή ασφά­λεια, δε μου επι­τρέ­πε­ται έχω όμως ΕΟΠΥΥ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.