Ρεπορτάζ

Συνταξιούχος κατάγγειλε απάτη με υποτιθέμενη επένδυση σε κρυπτονομίσματα

Μια νέα εξαιρετικά περίεργη υπόθεση απάτης με καταγγελλόμενο από έναν συνταξιούχο, κάτοικο Σερρών έναν κάτοικο Σύμης, αποτελεί αντικείμενο έρευνας των δικαστικών αρχών.
Ο συνταξιούχος πείσθηκε τον Απρίλιο του 2022 από εταιρεία που εμπορευόταν «κρυπτονομίσματα» να επενδύσει 250 ευρώ και όταν μετάνοιωσε μίλησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο κάτοικο Σύμης και ζήτησε την 27η Απριλίου 2022 να του επιστραφούν τα χρήματα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του φερόμενου ως θύματος ο καταγγελλόμενος τον έπεισε να κατεβάσει στον υπολογιστή του την εφαρμογή «any desk» και τον έπεισε να ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα δύο λογαριασμούς.
Ισχυρίζεται ότι με την χρήση της εφαρμογής προέβη στην αποστολή 9 εμβασμάτων συνολικού ύψους 89.800 ευρώ αφού επίσης του απέσπασε και 9 κωδικούς ΟΤP.

O συνταξιούχος υποστηρίζει ότι του απέστειλε εξώδικη δήλωση για να του επιστρέψει τα χρήματα στις αρχές του μήνα, και ενώ παρήλθε η προθεσμία που του έταξε δεν το έπραξε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου